Doi indivizi care au dat spargeri în 16 instituţii publice din ţară vor fi judecaţi la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor trebui să dea o sentinţă în acest dosar sunt magistraţii de la Judecătoria Braşov, care, luni, au primit dosarul spre soluţionare de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vasile Manoilă şi Cristinel Ion Manoilă, din localitatea Bălan, judeţul Harghita, sunt acuzaţi de procurori că, în perioada 18 februarie - 24 august 2010, au dat spargeri în nu mai puţin de 16 instituţii publice, situate pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud, Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş. Cei doi au spart 12 primării, o grădiniţă, un oficiu poştal, o agenţie bancară şi o administraţie financiară. Procurorii spun că la fiecare lovitură pe care o dădeau, inculpaţii foloseau aceeaşi metodă de operare.

Anterior pătrunderii în sediul instituţiilor publice, cei doi inculpaţi sustrăgeau din gospodăriile învecinate uneltele de care se foloseau apoi pentru anihilarea sistemelor de alarmă şi spargerea caselor de bani, de cele mai multe ori prin tăierea acestora cu polizorul unghiular (flexul). Uneltele folosite erau, de regulă, abandonate la locul comiterii faptelor, de pe acestea fiind prelevate şi recoltate probe biologice. S-a stabilit astfel, că inculpaţii au comis 18 acte materiale de furt calificat din locuinţe şi anexe gospodăreşti şi 21 acte materiale de violare de domiciliuA. Concluziile rapoartelor de constatare tehnico-ştiinţifică efectuate au fost în sensul că probele biologice de referinţă recoltate de pe obiectele folosite la săvârşirea infracţiunilor corespund profilului genetic al inculpaţilor", se arată într-un comunicat de presă remis, ieri, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.      

 Vasile şi Cristinel Manoilă au fost prinşi, în flagrant, în data de 23 spre 24 august 2010, în timp ce încercau să forţeze uşa unui seif din sediul Administraţiei Financiare a comunei Lechinţa, unde pătrunseseră prin efracţie.

 În urma percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele celor doi inculpaţi, au fost identificate şi ridicate o serie de bunuri, precum şi sume de bani provenite din săvârşirea infracţiunilor.

Prejudiciul estimat a fi produs în cauză este de 280.264 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite