Doi comisari de la Garda Financiară, acuzaţi de mită, vor să fie judecaţi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarii au fost arestaţi pentru luare de mită Foto.arhivă Adevărul
Comisarii au fost arestaţi pentru luare de mită Foto.arhivă Adevărul

Cosmin Bărbuşoiu şi Gigel Ursu, judecaţi de Tribunalul Braşov pentru luare de mită, au cerut revocarea măsurii arestării preventive. Cei doi au primit 15.000 de lei mită pentru a nu aplica amenzi unor administratori de firmă, în timpul unui controale.

Tribunalul Braşov le-a admis iniţial cererea, dar procurorii au declarat recurs. Luni, Curtea de Apel Braşov a admis recursul, astfel că cei doi comisari ai Gărzii Financiare Braşov vor fi judecaţi tot în stare de arest preventiv.

Cosmin Bărbuşoiu şi Gigel Ursu au fost trimişi în judecată, anul trecut, de către procurorii anticorupţie, Serviciul Teritorial Braşov. Cei doi sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, „în perioada 1 aprilie - 13 mai 2010, inculpaţii Bărbuşoiu Cosmin Cristian şi Ursu Gigel, în calitate de comisari în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Braşov, cu ocazia efectuarii unor controale de specialitate la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din municipiul Braşov şi oraşul Rupea, majoritatea cu obiect de activitate comercializarea legumelor şi fructelor, au pretins de la reprezentanţii acestor firme, cu titlu de mită, suma totală de 24.000 lei, din care au primit suma totală de 15.000 lei. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru a nu aplica sancţiuni grave raportat la neregulile constatate: suspendarea temporară a activităţii societăţii comerciale, sesizarea organelor de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală sau aplicarea unor amenzi în cuantum între 8.000 de lei şi 10.000 lei. De asemenea, la data de 31 martie 2010, inculpatul Ursu Gigel a pretins şi primit de la reprezentantul unei societăţi comerciale suma de 2.000 lei pentru a nu-i aplica sancţiuni în urma neregulilor constatate".

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite