Doi braşoveni sunt cercetaţi pentru înşelăciune şi evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi sunt anchetaţi în stare de libertate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă să ajungă după gratii.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au propus începerea urmăririi penale faţă de un braşovean de 34 de ani, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Potrivit poliţiştilor, în februarie 2008, bărbatul a luat cu acte false un credit pentru nevoi personale, de la o bancă din Bucureşti.

Pentru a putea intra în posesia celor 1.000 de lei, braşoveanul s-a folosit de o adeverinţă de venit falsă. Până când dosarul a ajuns pe mâna poliţiştilor, banii au fost cheltuiţi, astfel că prejudiciul nu a putut fi recuperat.

Un alt braşovean, de 36 de ani, administrator la o societate comercială, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală şi folosirea creditului societăţii în interes personal. Infracţiunile au fost comise pe parcursul anului 2008, când  administratorul a emis două bilete la ordin, în valoare totală de 83.800,37 de lei către o altă societate comercială. Din cauza lipsei de disponibil în cont, instrumentele de plată au fost refuzate la momentul introducerii in circuitul bancar.

„Totodată, învinuitul nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii veniturile obţinute prin vânzarea produselor achiziţionate de la societatea comercială respectivă, producând bugetului consolidat al statului un prejudiciu în cuantum de 36.967 lei, din care 16.899 lei - impozit pe profit şi 20.068 lei - TVA. Prejudiciul nu a fost recuperat, iar cel în cauză este cercetat în stare de libertate", se arată în comunicatul de presă de astăzi al IPJ Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite