Doar un sfert dintre candidaţii de la Braşov sunt „titularizabili“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele concursului de titularizare a scos la iveală slaba pregătire a candidaţilor. Dintre cei 1136 de înscrişi la examenul de titularizare, 212 nu s-au prezentat, iar 101 au predat foile de examen goale.

Dintre cei 1136 de înscrişi la examenul de titularizare de la Braşov, doar 827 au ales să suţină probele. Rezultatele arată că profesorii nu s-au pregătit foarte bine pentru concurs. Doar 25 la sută dintre aceştia au obţinut note peste şapte. La Braşov, anul acesta, niciun cadru didactic nu a luat nota 10. Doar 40 de candidaţii au obţinut note peste nouă, 97 de concurenţi au luat între opt şi nouă, iar 171 au obţinut medii între şapte şi opt.

CITEŞTE ŞI:

Titularizare 2010: Doar aici găseşti rezultatele la examen, din Braşov

În lipsa unei pregătiri temeinice, trei dintre candidaţi au foşti prinşi încercând să copieze. Paradoxal, unul dintre profesorii prinşi cu fiţuici este chiar absolvent de teologie. Un alt candidat a reuşit „performanţa" de a obţine în urma examenului nota 1, la disciplina „Educaţie Fizică şi Sport".

Din 827 de candidaţi care au participat la examen, 176 au obţinut note sub cinci, iar 198, note între cinci şi şase. Reprezentanţii inspectoratului şcolar explică rezultatele de la Braşov şi prin nivelul ridicat de dificultate al subiectelor.

„După aprecierea noastră, rezultatele din acest an sunt comparabile cu cele din anii trecuţi, de la examenul de titularizare. Există obişnuinţa de a compara notele profesorilor cu mediile elevilor care susţin bacalaureatul. Comparaţia este însă nedreaptă, pentru că subiectele pe care le au în faţă cadrele didactice sunt mult mai dificile decât cele destinate elevilor", spune Vasilica Diaconu, inspector general adjunct al ISJ Braşov.

Titulari puţini

În cadrul concursului de la Braşov, candidaţii s-au bătut pe doar 38 de catedre titularizabile. Pe lângă acestea au existat peste 700 de locuri pentru suplinitori.

„Au existat doar 38 de posture titularizabile, pentru că aceste catedre nu sunt scoase la concurs decât dacă există un prognostic favorabil. Populaţia şcoalară este în scădere, aşa că trebuie să avem certitudinea că un astfel de post nu se defiinţează la un an după ce este scos la concurs", mai adaugă Vasilica Diaconu.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Braşov explică faptul că mulţi dintre candidaţi au concurat pentru o catedră de suplinitor din oraş, în detrimentul unui post de titular în zona rurală.

Profesorii nemulţumiţi de notele obţinute la examen pot depune contestaţii astăzi, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 21 iulie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite