Doar patru catedre au fost ocupate la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 11 catedre disponibile în judeţ au fost ocupate, în urma şedinţei publice, doar două posturi de educatoare de limba germană, un post de învăţător, tot pentru limba germană şi un post pentru catedra de biologie.

Posturile rămase neocupate vor fi distribuite într-o etapă ulterioară, la care vor participa candidaţii care au obţinut note peste 7 la examenul de titularizare din alte judeţe. „Posturile rămase vacante vor putea fi ocupate în urma examenului de suplinire sau de către candidaţi din alte judeţe", a declarta prof. Dorel Agache, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov. 

Şanse la suplinire

Totuşi, candidaţii care vor să prindă un post de suplinitor în învăţământul de stat mai au o şansă la examenul de suplinire. Dosarele de înscriere pentru examenul de detaşare se depun la IŞJ în perioada 1-2 august. În Braşov, sunt disponibile aproximativ 560 de posturi de suplinitori şi alte sute de fracţii de normă care pot fi combinate pentru a forma o normă întreagă.

La Braşov, profesorul care a obţinut cea mai mare notă la examenul de titularizare nu a avut şanse la un post titularizabil. Mirela Oltei va participa la concursul de detaşare pentru a obţine ore în şcolile şi liceele din Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite