ASTĂZI 217 medici braşoveni prescriu reţete compensate şi gratuite. VEZI AICI lista nominală a medicilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste condiţii, numai o parte dintre pacienţi vor primi asistenţă gratuită. De astăzi, mulţi braşoveni vor plăti consultaţia.

Medicii de familie protestează încă împotriva contractului-cadru, fiind nemulţumiţi de scăderea veniturilor. Din păcate, revolta lor se răsfrânge asupra braşovenilor, care au plătit contribuţia la sănătate şi nu au nicio vină. Mulţi dintre bolnavii cronici au fost nevoiţi să dea bani pe medicamente, zilele acestea, deşi, teoretic, tratamentul lor este gratuit sau compensat.
 

Până acum, 217 medici au semnat actul adiţional la contractul cu CAS. „Fiind un sistem, există o presiune pentru medicii de familie să semneze aceste acte adiţionale. Vom vedea ce se va mai întâmpla după sfârşitul lunii iunie", a declarat dr. Şerban Mircescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Braşov.

VEZI AICI LISTA MEDICILOR DE FAMILIE CARE PRESCRIU REŢETE

Măsura de întocmire a actelor adiţionale la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate a fost luată de reprezentanţii CNAS pentru a nu bloca sistemul. Astfel că medicii nemulţumiţi de normele contractului-cadru mai pot purta negocieri, pe tot parcursul acestei luni, cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Reţete şi trimiteri de la alţi medici

Oficialii CAS spun însă că dacă medicul dumneavoastră nu a semnat acest contract, puteţi merge la consultaţii la un alt cabinet. Începând de astăzi, medicii care nu au semnat contractul, vor aplica taxe pentru consultaţii. Acestea vor fi cuprinse între 20 şi 50 de lei, asta după ce, timp de o săptămână au consultat pacienţii gratuit, chiar dacă contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate (CNAS) expiraseră. „Fiecare pacient se poate transfera la alt medic. Această deicizie este la alegerea fiecăruia", a mai spus doctorul Mircescu.

VEZI AICI LISTA MEDICILOR SPECIALIŞTI CARE AU SEMNAT ACTELE ADIŢIONALE

Medicii mai pot semna actele adiţionale pentru a putea prescrie reţete şi trimiteri. Ultimul termen de depunere a documentele necesare încheierii acetelor adiţionale cu este 10 iunie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite