Braşov: Dispute fără sfârşit pe tema aeroportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Dispute fără sfârşit pe tema aeroportului
Braşov: Dispute fără sfârşit pe tema aeroportului

În timp ce autorităţile se scuză sau se acuză, braşovenii continuă să nu aibă un aeroport. Recent, Ministrul Transporturilor l-a acuzat pe preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, că vrea să facă afaceri imobiliare cu terenul. Acesta susţine că astfel de declaraţii nu fac decât să pună în pericol acordarea finanţării pentru începerea lucrărilor. Mai citiţi şi: George Scripcaru: „Aerodromul este parte din aerop

După o perioadă de relativă acalmie, disputele pe tema construirii Aeroportului Internaţional Ghimbav au reînviat. Recent, ministrul Transporturilor Radu Berceanu l-a acuzat pe preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, că vrea să facă afaceri imobiliare cu terenul, pe care urmează să se construiască obiectivul. „Garantez că nu se va realiza acest aeroport, pentru că Aristotel Căncescu nu urmăreşte decât să obţină controlul celor 200 de hectare de teren care vor trece de la Institutul Cartofului la Consiliul Judeţean”, a afirmat ministrul, citat de un cotidian central.

Acuze nefondate

Preşedintele CJ a precizat că respectivele acuze nu fac decât să pună în pericol acordarea finanţării în vederea începerii lucrărilor de către consorţiul de bănci de la Viena. „Această acuză nu are niciun temei având în vedere că în Ordonanţa de Guvern, care prevede schimbul de terenuri, se precizează foarte clar că în cazul în care terenul va fi folosit în alte scopuri, se pierde dreptul de proprietate. Dacă nu se va termina cu astfel de declaraţii şi acţiuni vom pierde finanţarea”, a precizat Aristotel Căncescu. Acesta a mai spus că CJ a obţinut deja un împrumut de 14 milioane de euro pentru cofinanţarea lucrărilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite