Dispariţia Elodiei, cel mai scump dosar din istoria Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elodia a dispărut în 2007, iar soţul ei Cristian Cioacă este principalul suspect. Foto: Arhivă.
Elodia a dispărut în 2007, iar soţul ei Cristian Cioacă este principalul suspect. Foto: Arhivă.

Suma neoficială se ridică la aproximativ 300.000 de lei. Căutările trupului Elodiei Ghinescu au început în ctombrie 2007, iar scotocirile din pădurile şi lacurile din Braşov, Argeş, Covasna au continuat şi în 2008 şi în 2009, fără niciun rezultat.

Dispariţia avocatei Elodia Ghinescu, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, s-a transformat în cel mai scump dosar din istoria Braşovului. Numai pentru 80 de zile de anchetă, demarată imediat după dispariţia avocatei, statul ajunsese să cheltuiască, în 2007, aproape 100.000 de lei, sumă raportată la acea vreme de Ministerul Internelor şi Reformei Admi­nistrative (MIRA). Neoficial însă, cheltuielile se ridică la circa 300.000 de lei, fiindcă sunt incluse şi cazarea anchetatorilor delegaţi, diurna pe zi a procurorilor, dar şi costul investigaţiilor efectuate de specialiştii în telecomunicaţii de la SRI pentru reconstituirea traseului lui Cristian Cioacă, în noaptea în care se presupune că ar fi omorât-o pe avocată.

Expertize efectuate gratuit

În cadrul anchetei, s-au efectuat o expertiză a comportamentului simulat, două constatări tehnico-ştiinţifice, s-au examinat 64 de probe pentru identificarea judiciară a amprentelor papilare, cinci expertize de genetică judiciară în care au fost examinate 27 de probe şi o expertiză IT. Totuşi, expertizele şi constatările tehnico-ştiinţifice solicitate de procurorii Parchetului General nu au costat niciun leu.

Aflaţi cum au cheluit anchetatorii banii pe acest caz şi ce dosare au mai făcut gaură la buget, din săptămânalul ADS Braşov, care apare pe 13 octombrie la chioşcuri

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite