Diana Ioana Drobotă, voluntara tinerilor în suferinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra de 19 ani nu este indiferentă atunci când vine vorba de ajutorarea celor aflaţi în suferinţă. Cea mai importantă acţiune umanitară în care s-a implicat a fost spectacolul caritabil pentru Simona, „uriaşa României".

Diana Drobotă se declară o persoană ambiţioasă şi puternică. Faptul că a rămas de la vârsta de patru ani fără dragostea de tată în urma divorţului părinţilor a determinat-o pe Diana să lupte pentru tot ceea ce este mai bun atât pentru ea cât şi pentru familia ei. „Modelul meu este mama, care a luptat să ne crească pe toţi trei şi să ne ofere o educaţie aleasă. Acum a sosit vremea ca noi să o răsplătim", a declarat tânăra de 19 ani.

Dacă alţi tineri aleg să-şi petreacă timpul liber în cluburi sau jucându-se pe calculator, Diana foloseşte orice minut pentru dezvoltarea ei personală. Adolescenta învaţă bine la şcoală, este  membra unei organizaţii politice de tineret, realizează fel şi fel de bijuterii hand-made şi creează haine. „Mă gândesc mereu la progresul meu şi de aceea mă implic în atâtea activităţi. În cadrul organizaţiei sunt preşedinta elevilor, iar scopul meu este acela de a întări relaţia dintre liceele braşovene şi ca elevii să se implice în cât mai multe proiecte", mărturiseşte eleva.

Pentru că îşi doreşte mereu să evolueze, Diana şi-a schimbat pe parcursul formării şi opţiunile în ceea ce priveşte viitorul job. Prima dorinţă a Dianei a fost aceea de a deveni educatoare, la fel ca mama ei. „Aveam grijă de grupe de copii atunci când eram în clasa I. Copii şi mamele lor aveau încredere în mine. A contat foarte mult experienţa asta, faptul că aveam o mare responsabilitate, simţeam că cei mici mă plac şi că sunt receptivi", a spus tânăra.

În clasa a III-a, Diana visa să ajungă psiholog şi scriitoare. „Învăţătoarea mea era un om extraordinar. Modul în care ştia să se apropie de noi, să ne asculte, să ne înţeleagă m-au făcut să-mi doresc să urmez psihologia. Tot atunci începusem să scriu diverse poezii, fapt care m-a determinat să aleg profilul uman", declară Diana.  

Îi ajută pe cei nevoiaşi

Ori de câte ori a avut ocazia, Diana a fost alături de cei care au avut nevoie de ajutor financiar sau moral. Un bun exemplu a fost spectacolul caritabil organizat de ea şi organizaţia din care face parte pentru ajutorarea Simonei, o tânără de 19 ani care suferă de gigantism şi care are mare nevoie de bani pentru o intervenţie chirurgicală la o clinică din Germania. „Am vrut să o ajutăm pe Simona, care este o tânără ca şi noi dar care, din păcate, nu se poate bucura de toate lucrurile din jurul ei din cauza stării de sănătate", mărturiseşte Diana. Acţiuni similare au fost strângerea de jucării, haine şi hrană pentru copii şi bătrânii nevoiaşi

Profil

NĂSCUTĂ. 19 octombrie 1990, Braşov.

STUDII. Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" Braşov.

FAMILIE. Mamă şi doi fraţi.

Întrebări şi răspunsuri:

La ce facultate vrei să te înscri la toamnă?

Îmi doresc să urmez o facultate de comunicare. De aceea aş alege Sibiul, unde aş avea două opţiuni: Facultatea de Ştiinţe Politice sau Facultatea de Studii Europene şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii „Lucian Blaga".

Care ar fi cel mai înalt job pe care speri să îl ai în viitor?

Mai întâi mi-aş dori să fiu consilier local, apoi judeţean, iar mai apoi aş vrea să ajung în Guvern. Dacă noi tinerii nu ne implicăm în viaţa politică, pentru a schimba ceva în ţara asta, nimeni nu o va face.

Ce-i place:

„Îmi place să ofer sfaturi, să vorbesc cu oamenii. Îmi place să am cât mai multe relaţii cu diverşi oameni. Îmi place să citesc cărţi de psihologie pentru a învăţa mai multe despre comportamentul uman".

Ce nu-i place:

„Nu-mi place rutina. E rău să mă obişnuiesc cu ceva. Nu-mi place când cineva renunţă uşor la ceea ce face. Nu mănânc carne de porc, cartofi prăjiţi, prăjeli, în general".

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite