Braşov: Deţinuţii de la Codlea îşi tratează problemele mintale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Deţinuţii de la Codlea îşi tratează problemele mintale
Braşov: Deţinuţii de la Codlea îşi tratează problemele mintale

Penitenciarul Codlea a găzduit astăzi o nouă întâlnire de lucru în cadrul proiectului „Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sănătate mintală şi dezinstituţionalizarea persoanelor cu probleme de sănătate mintală”.

În cadrul acestei sesiuni de lucru au fost iniţiate colaborări între penitenciar şi partenerii din comunitate în domeniul sănătăţii mintale, în scopul facilitării accesului la servicii de calitate pentru persoanele private de libertate. Acest proiect a fost iniţiat, deoarece diferitele studii au evidenţiat faptul că în mediul penitenciar există un risc crescut de apariţie sau agravare a unor probleme de sănătate mintală. „Stresul psihologic în detenţie este determinat de faptul că adesea persoanele private de libertate sunt lipsite de autonomie şi control, de suportul social”, au explicat reprezentanţii penitenciarului.
Proiectul urmăreşte acordarea asistenţei în domeniul sănătăţii mintale în toate unităţile penitenciare din ţară în vederea creşterii capacităţii acestora de a asigura eficient astfel de servicii medicale pentru grupul vulnerabil reprezentat de deţinuţi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite