Deponent Credit Europe Bank Braşov: „De când ne-a lăsat banca fără bani, trăiesc zile de coşmar!“(UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţepele de la Credit Europe Bank Braşov continuă. George Bălaşa, un cetăţean american de origine română, a depus o reclamaţie la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov (CJPC), nemulţumit că banca de la Braşov nu i-a returnat toţi banii depuşi şi că l-a păgubit cu aproximativ 280.000 de dolari.

18.02.2011 Ionel Spătaru, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov susţine că răspunsul pe care l-a primit, astăzi, de la Banca Credit Europe Bank cu privire la reclamaţia lui George Bălaşa nu este unul concret. „Am primit de la bancă un răspuns în doi peri, care nu ne ajută să înţelegem dacă deponentul are dreptate sau nu. De aceea am răspuns înapoi băncii şi am cerut, încă o dată, istoricul contului reclamantului din care să reiasă toate tranzacţiile făcute. Dacă nu se găsesc documentele cu tranzacţiile reale pe care deponentul le-a semnat, atunci trebuie să restuie suma păgubitului în termen de 15 zile", a declarat Spătaru.

Deocamdată, reprezentanţii băncii nu au oferit un răspuns oficial cu privire la acest caz. Contactată telefonic de reporterii Adevărul de Seară Braşov, Simina Pătrăşcoiu, managerul departamentului de Comunicare de la Banca Credit Europe Bank a declarat: „Lăsaţi-mă să dau nişte telefoane şi revin cu un răspuns. Nu ştiu încă ce să vă spun“.

17.02.2011 Braşoveanul, care locuieşte de peste 30 de ani în SUA, susţine că a depus aproximativ un million de dolari la Banca Credit Europe Bank, filiala Braşov şi că, în urma fraudei descoperite în luna august 2010, banca l-a despăgubit cu doar 700.000 de dolari. Bărbatul spune că în anul 2007 a depus la banca din Braşov suma de 650.000 de euro, bani proveniţi din vânzarea mai multor proprietăţi din România, moştenite de la părinţi şi socri.

„Torturat de şase luni"

Infernul pentru familia Bălaşa a început din 11 august, data la care s-a descoperit frauda de peste două milioane de euro de la Credit Europe Bank Braşov. „Cumpărasem o casă în SUA, iar soţia mea trebuia să-mi trimită nişte bani pentru a achita locuinţa. S-a chinuit să facă transferul aproape şase săptămâni, în timp ce termenul în care trebuia să plătesc locuinţa se apropia cu paşi repezi. În tot acest timp, directoarea băncii din Braşov a luat legătura cu directorea de la banca din SUA, unde trebuiau viraţi banii, şi îi garanta că a trimis suma. A provocat vreo şase astfel de transferuri false", mărturiseşte cetăţeanul american de origine română.

Până acum, bărbatul susţine că a primit de la bancă peste 700.000 de dolari, doar 75% din suma iniţial depusă şi că ar trebui să mai primească în jur de 280.000 de dolari. „Mi s-a spus că banii ăştia nu-i mai primesc pentru că analizele bancare realizate dovedesc doar existenţa procentului de 75 % din sumă. Vreau să mi se facă drepate. Timp de şase luni trăiesc o viaţă de coşmar şi fiecare secundă este un iad", a declarat bărbatul, îngrijorat de situaţia gravă în care se află.  

Comisarii de la Protecţia Consumatorului Braşov susţin că vor încerca să rezolve problema deponentului păgubit. „Am solicitat băncii un punct de vedere cu privire acest lucru, iar banca urmează să ne pună la dispoziţie documentele pe care le-am solicitat cu privire la istoricul acestui contului. Dacă se va constata că deponentul a fost prejudiciat, amenda legală va fi de 50.000 de lei, banca având obligaţia să repare acest lucru în termen de 15 zile", a declarat Ionel Spătaru, şeful CJPC Braşov. În luna decembrie a anului trecut, CJPC Braşov a primit o reclamaţie similară, iar în urma analizării documentelor s-a decis că Banca Credit Europe Bank trebuie să restutuie deponentului o anumită sumă de bani.   

Directoarea de operaţiuni a băncii a fost eliberată

Pe de altă parte, fosta directoare de operaţiuni de la Credit Europe Bank Braşov, Otilia Negrilă, a fost eliberată în data de 7 februarie fiindcă procurorii nu au mai cerut prelungirea mandatului de arestare. Decizia a fost luată pentru că, în cursul urmării penale, o persoană nu poate sta în arest mai mult de şase luni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite