Demonstraţii la înălţime, tot weekendul la Ghimbav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacol. Zeci de piloţi români şi străini vor evolua începând de astăzi la Ghimbav, în cadrul unui festival aviatic. Festivalul aviatic este organizat în premieră la Ghimbav de primăria oraşului şi Guvernul României şi atrage numeroşi turişti şi localnici.

Demonstraţiile de zbor, acrobaţiile în aer şi aparatele de zbor inedite sunt principalele atracţii ale show-ului aviatic de la Ghimbav. Festivalul debutează astăzi, la ora 15.00, în sunet de fanfară, şi se întinde pe durata întregului weekend. În cele trei zile de spectacol, amatorii de senzaţii tari îi pot admira la Ghimbav pe adevăraţii artişti ai cerului.

La demonstraţie vor fi prezente mai multe avioane de acrobaţie, câteva elicoptere şi zeci de motoplanoare. Organizatorii au completat atmosfera curecitaluro ale celor mai îndrăgite trupe de muzică uşoară. Pe scena de la Ghimbav vor evolua cei de la HiQ, Compact, DJ Project, Pasărea Colibri, Bere Gratis, Heaven, Desperado şi mulţi alţii.

Am făcut eforturi pentru a amenaja corespunzător spaţiul în care se va desfăşura show-ul aviatic.Vrem să oferim participanţilor un spectacol complet, de la demonstraţii inedite în aer, până la muzică de foarte bună calitate şi concursuri atractive. Sperăm că acest festival să fie un succes şi să îşi îndeplinească rolul de a promova localitatea noastră", a spus Dorel Toma, primarul oraşului Ghimbav.

Petrecere în aer liber

Sămbătă şi duminică, demonstraţiile aviatice încep la 14.00, respectiv 15.00, iar întregul spectacol se întinde până târziu în noapte. Nu vor lipsi concursurile şi focurile de artificii. Organizatorii au amenajat două standuri speciale pentru împătimiţii modelelor aeronautice. Într-unul funcţionează un atelier de aeromodelism, iar în altul spectatorii pot viziona filme legate de istoria aviaţiei.

Festivalul este şi prilej de petrecere câmpenească. Micii şi cârnăciorii vor sfârâi pe grătare, iar comercianţii vor scoate la vânzare şi produsele tradiţionale zonei.

Am fost nevoiţi să amânăm preţ de o săptămână festivalul, din cauza vremii neprielnice. Acum, prognoza meteo este încurajatoare şi suntem convinşi că vom avea parte de trei zile însorite, prielnice zborului, dar şi unei autentici petreceri câmpeneşti. Dacă vor fi şi averse de ploaie, sperăm ca acestea să fie trecătoare şi de scurtă durată", a declarat Dan Senatovici, secretarul Primăriei Ghimbav.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite