De azi încep controalele la barurile şi terasele din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barurile şi terasele vor fi controlate de autorităţi Foto.arhivă
Barurile şi terasele vor fi controlate de autorităţi Foto.arhivă

Controalele vor fi efectuate de echipe mixte, formate din angajaţi ai Prefecturii, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Verificărilor se vor derula până la 1 septembrie.

Inspectorii vor verifica terasele, barurile şi pub-urile din zonele centrale ale oraşului pentru a vedea dacă în aceste localuri se respectă normele de igienă. „Ne interesează foarte mult modul în care se face dezinfecţia obiectelor de veselă şi a piselor de mobilier din bucătării. Dorim ca unităţile de alimentaţie publică să acorde o atenţie specială acestui aspect, pentru că nu este normal ca la o terasă din centru, la care sunt preţuri foarte mari, afară să vezi oameni la costum şi pahare frumos spălate, iar înăuntru să treacă pisica pe bar", a spus prefectul Mihai Mohaci, citat de monitorulexpres.ro.

Pentru dotări necorespunzătoare, amenda este cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei în ceea ce priveşte informarea consumatorilor, amenzile sunt cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei, iar acolo unde nu există dezinfectanţi, va fi aplicată o amnedă de 1.500 de lei.

Controale vor avea loc şi la tabere şcolare. Verificările vor fi efectuate de Direcţia Sanitară-Veterinară şi de Siguranţă a Alimentelor (DSVSA), la unităţile de turism care organizează tabere pentru elevi.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite