De astăzi încep înscrierile la şcoala profesională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Braşov sunt disponibile 700 de locuri, în 12 unităţi de învăţământ. Înscrierile se desfăşoară în perioada 7-31 mai.

Lista domeniilor şi şcolile în care se va organiza învăţământ profesional poate fi consultată pe pagina http://www.alegetidrumul.edu.ro. Durata de şcolarizare este de doi ani. În primul an, elevii elevii vor face 40% teorie (525 de ore) şi 60% practică (740 de ore). Perioada de practică include 6 săptămâni la angajator. În anul doi de studii, elevii vor avea 25% teorie şi 75% practică. Pe parcursul celor doi ani de învăţământ profesional, elevii vor primi o bursă lunară în valoare de 200 de lei.

La finalizarea celor doi ani, elevii vor primi un certificat de calificare profesională, recunoscut şi la nivel european, dar şi un certificat de absolvire a învăţământului obligatoriu, care le va permite să continue studiile în învăţământul liceal, din clasa a XI-a.

Înscrierile se vor desfăşura între 7-31 mai, urmând să mai fie organizate două sesiuni, în iunie şi august, pentru ocuparea tuturor locurilor. În perioada 26 iunie - 2 iulie 2012 se va desfăşura şi selecţia elevilor înscrişi, dacă numărul de candidaţi îl depăşeşte pe cel al locurilor disponibile sau dacă angajatorii solicită acest lucru.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite