VIDEO De 16 ani, braşoveanul Mihai Sturzu face echipă bună cu „gaşca lui“ de la Hi-Q FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 32 de ani, braşoveanul Mihai Sturzu a pus bazele formaţiei Hi-Q, alături de colegii lui, Florin Grozea şi Dana Nălbaru.

La mijlocul anilor '90, atunci când românii abia îşi formau o cultură muzicală postrevoluţionară, trei tineri ambiţioşi din Braşov dădeau naştere unui amplu proiect muzical, înfiinţând una dintre cele mai longevive trupe pop-dance din România. Doi dintre componenţii formaţiei Hi-Q, Florin Grozea şi Mihai Sturzu, se cunosc încă de la vârsta de şapte ani.

image

CLICK PE POZE PENTRU MAI MULTE IMAGINI CU MIHAI

„Pe Florin îl ştiu de fix 25 de ani. În anul 1986, pe 1 septembrie, părinţii noştri ne-au pus în aceeaşi bancă, în clasa I. Eu îl ştiam pe Florin încă de la grădiniţă. Îi pusesem gând rău, fiindcă mama mi-l dădea tot timpul ca exemplu şi îmi spunea ce băiat cuminte este, că are tot timpul hainele curate şi nu-şi rupea niciodată papucii, aşa cum făceam eu. De muzică ne-am apucat exact zece ani mai târziu, la 17 ani. Atunci, Florin mi-a propus să fiu solist la o trupă de la Palatul Copiilor. Un an mai târziu, am cunoscut-o pe Dana şi aşa a început proiectul Hi-Q", povesteşte Mihai.

Practic, în anul 1995 s-au pus bazele trupei Hi-Q. În 1996 s-a lansat primul negativ, iar prima ieşire în public s-a produs în acelaşi an, în cadrul unui Bal al Bobocilor, de la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă", din Braşov. Pe data de 16 noiembrie 1996, trupa Hi-Q a lansat primul hit, „Sfârşit de septembrie". „De mic copil am visat să cânt, să am o formaţie, să susţin spectacole în faţa oamenilor. La primul concert am avut mari emoţii, dar am trecut peste ele şi am început rapid să mă simt în largul meu pe scenă", a menţionat cântăreţul.

Hi-Q a dat tonul în muzică

Anii au trecut rapid, iar trupa Hi-Q a devenit celebră în ţară, dar şi peste hotare. Formaţia braşoveană a fost prima din România care a avut site propriu, iar Mihai a fost primul solist din ţară care a avut blog. Hi-Q a fost prima trupă al cărui concert a fost transmis pe internet, iar în urmă cu doar câteva săptămâni, braşovenii au filmat primul videoclip 3D al unei formaţii din România.

„Suntem fericiţi fiindcă întotdeauna am fost primii şi în acest fel ne-am câştigat respectul şi admiraţia fanilor. Totodată, eu, Dana şi Florin am fost primii componenţi au unei trupe muzicale care am avut posibilitatea să moderăm o emisiune de televiziune, «E vara mea», de pe Antena 1", îşi aminteşte Mihai.
În anul 2001, melodia „Un minut" a fost numită piesa anului. „Am fost foarte mândri de premiul respectiv. Cred că am fost recompensaţi pentru că la acea vreme făceam ceva nou pentru industria muzicală autohtonă", a conchis solistul.

Întrebări şi răspunsuri

Fosta solistă de la Hi-Q, Anya, se bucură de un succes imens în prezent. De ce nu a rămas în trupă?
Noi am fost foarte mulţumiţi de colaborarea cu Anya, avea o voce chiar OK, însă au apărut unele neînţelegeri cu impresarii ei. Probleme legate de partea financiară, de care, dintr-o dată, Anya nu mai era mulţumită. Până la urmă, tot răul spre bine.

Cum aţi reuşit să o convingeţi pe Dana Nălbaru să revină la Hi-Q?
În primul rând, trebuie să recunoaştem că s-a făcut o mare greşeală atunci când am lăsat-o să plece din trupă. Dana era parte din această formaţie şi am realizat că succesul va fi mult mai mare dacă vom colabora din nou.

Ce-i place
„Îmi place aproape tot ceea ce înseamnă sport. Ador să alerg prin parcuri sau sub Tâmpa, atunci când ajung la Braşov. Îmi place, normal, foarte mult, muzica, de orice fel. Mă uit la filme, mă relaxez la biliard şi ador să ies la câte un grătar, în timpul liber", a menţionat Mihai.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac telenovelele, filmele de groază şi urăsc monotonia. Nu-mi plac oamenii falşi, care nu fac nimic pentru a-ţi câştiga încrederea. Nu prea îmi place să mă trezesc dimineaţa, foarte devreme", a încheiat cântăreţul braşovean.

PROFIL
Născut. 3 octombrie 1979, la Bucureşti.
Studii. A absolvit Facultatea de Jurnalism, din Bucureşti.
Familie. Necăsătorit.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite