Braşov: Braşovul va fi introdus pe harta operatorilor de turism din Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Braşovul va fi introdus pe harta operatorilor de turism din Danemarca
Braşov: Braşovul va fi introdus pe harta operatorilor de turism din Danemarca

Asociaţia Română pentru Promovarea Calităţii şi a Practicilor de Succes (ARPCPS) a derulat la finele lunii trecute un proiect de promovare a Braşovului în Copenhaga.

Braşovul le-a fost prezentat danezilor cu cele mai atractive obiective turistice, dar şi cu delicatesele culinare specifice locului. Proiectul a debutat cu o recepţie oficială oferită la Ambasada României, unde au participat reprezentanţi ai comunităţii româneşti în Danemarca, oameni de cultură şi de afaceri, precum şi operatori de turism danezi. „Reprezentanţii operatorilor de turism au fost deosebit de impresionaţi de expoziţia de fotografie organizată la Ambasadă, declarând că au văzut o altă faţetă a României, dar şi mai impresionaţi au fost când au aflat că toate imaginile sunt din acelaşi judeţ. Trei dintre operatorii de turism ne-au solicitat o cantitate mai mare de materiale promoţionale şi ne-au promis că vor introduce Braşovul în catalogul lor de oferte începând cu anul 2010”, a declarat Horia Moaşa, preşedinte ARPCPS. De asemenea, au mai fost organizate expoziţii de fotografie la două dintre marile universităţi din Copenhaga, dar şi în centrul oraşului.

Relaţiile comerciale, revitalizate

Serile Culinare Româneşti au făcut însă, senzaţie în Danemarca.  Pastrama, muşchiuleţul, cârnăciorii, brânza de burduf în coajă de brad, caşul, telemeaua, dar şi vinul şi ţuica au avut un succes deosebit printre vizitatorii standurilor de prezentare, atât danezi, cât şi străini. Reprezentanţii Ambasadei, alături de reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie din Copenhaga, au demarat deja formalităţile pentru o colaborare mai strânsă în vederea exportului de produse româneşti în Danemarca. 

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite