Braşov: Gulii, ceapă şi varză, controlate de DSV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe legume şi fructe care provin din alte ţări au fost ridicate din magazine de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) pentru a fi analizate în laborator. Inspectorii vor să stabilească ce cantitate de reziduuri de pesticide, nitraţi şi nitriţi conţin aceste legume şi fructe.

Marfa a fost ridicată în perioada 22 mai-15 iunie, timp în care specialiştii au verificat 20 de magazine, depozite de legume-fructe şi unităţi de procesare cum ar fi cofetării sau patiserii. Tot în aceeaşi perioadă inspectorii au mai controlat alte 34 de unităţi şi a fost recoltată o probă de "şofran pur", ambalat la pliculeţe de 12 g, pentru a fi analizată la un laborator specializat din Uniunea Europeană. În perioada 28 mai-15 iunie, inspectorii au mai controlat 19 magazine alimentare, supermarketuri, depozite alimentare, pcazie cu care au confiscat 3550 kg de sare provenită din Ucraina, care nu era însoţită de buletin de analizăpentru determinarea gradului de contaminare radioactivă.

Amenzi de mii de lei

În urma controalelor, inspectorii DSVSA au constatat dfeficienţe în patru unităţi din totalul de 73 controlate. "Ele au constat în nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare, igiena necorespunzătoare, lipsa buletinelor de analiză pentru produse, lipsa monitorizării temperaturii şi umidităţii în depozite. Pentru deficienţele constatate  s-au aplicat un număr de trei amenzi de câte 5000 de lei, o amendă în valoare de 1000 de lei, un avertisment scris şi s-au distrus produse în valoare de 350 de lei", a explicat dr. Ioan Coman, director DSVSA.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite