Prima zăpadă a sezonului a provocat un accident pe DN 1A, la Babarunca (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza ninsorii abundente, vizibilitatea este redusă şi se circulă cu foarte mare dificultate, pe DN1 A.

Neadaptarea vitezei la condiţiile grele de trafic a provocat şi un accident rutier, petrecut pe DN1A, spre Babarunca.

UPDATE ora 18.10

Şoferul unui Opel care venea de la Timişoara şi se îndrepta spre Slănic Prahova a pierdut controlul volanului într-o curbă. Din fericire, bărbatul şi soţia acestuia au scăpat nevătămaţi, însă autoturismul a fost serios avariat, mai ales în partea stângă-faţă.

image

Aveam 30-40 de km/h, însă prima ninsoare m-a luat pe nepregătite. Am încercat să frânez, însă în acel moment am pierdut controlul volanului, am lovit marginea unui pod şi am ajuns în râpă", povesteşte şoferul maşinii avariate, Gheorghe Udrea.

image

UPDATE 17.50

La Braşov au căzut primii fulgi de nea din acest sezon vineri dimineaţă, însă nu s-a aşternut stratul de zăpadă. Sâmbătă dimineaţă, în Poiana Braşov a început să ningă abundent, iar stratul de zăpadă atinge cinci centimetri şi se înregistrează temperaturi de zero grade Celsius la ora transmiterii acestei ştiri.

Potrivit meteorologului de serviciu, Eugen Mitrea, de la Centrul Meteorologic Transilvania - Sibiu, în cursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică va continua să ningă la peste 1.700 de metri altitudine.

La Vârful Omu, stratul de zăpadă măsoară şase centimetri şi se înregistrează temperaturi de minus 7,8 grade Celsius şi minus 11,7 grade Celsius. La Bâlea, stratul de zăpadă este de trei centimetri, iar temperaturile pentru sâmbătă se încadrează între minus 2,5 şi minus 7,7 grade Celsius.

În zona Braşovului, temperaturile din următoarele zile vor fi între zero grade Celsius în cursul nopţii şi dimineţii, cu brumă şi ceaţă şi plus 14-15 grade Celsius în timpul zilei.

În cursul zilei de duminică, vremea va rămâne închisă şi rece. De luni, va fi un proces uşor de încălzire şi va urma o săptămână frumoasă, dar rece seara şi dimineaţa", a spus sursa citată.

UPDATE ora 17.20

Circulaţia rutieră pe DN1 A Ploieşti - Braşov, drum destinat în special maşinilor de mare tonaj, se desfăşoară cu dificultate, sâmbătă, din cauza ninsorii abundente, în aceste condiţii Poliţia luând decizia să permită accesul TIR-urilor pe DN 1, pe Valea Prahovei.

În mod normal, maşinile de tonaj greu au acces pe DN 1A, pe Valea Prahovei, doar pe timp de noapte, în cursul săptămânii, însă nu şi pe timpul zilei şi în week-end.

trafic brasov

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Radu Dan, circulaţia pe drumul naţional 1 A, care face legătura între Ploieşti şi Braşov, pe ruta Vălenii de Munte - Cheia - Săcele, se desfăşoară cu dificultate, sâmbătă, în apropierea graniţei între judeţele Prahova şi Braşov, în zona localităţilor prahovene Cheia şi Măneciu, din cauza ninsorii abundente.

Trafic îngreunat din cauza zăpezii: Bogdan Crăciun

În aceste condiţii, Poliţia a decis să permită accesul TIR-urilor pe drumul naţional 1, pe Valea Prahovei, decizia fiind luată pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire şi pentru a evita blocarea DN 1 A.

Reprezentantul Poliţiei Prahova a precizat că au acces pe DN 1 TIR-urile echipate cu lanţuri.

DN 1 A este destinat în special traficului greu, în condiţiile în care TIR-urile nu au voie să intre pe DN1 decât pe timp de noapte, între orele 22.00 şi 6.00, în cursul săptămânii, accesul cestora fiind interzis pe DN 1, pe Valea Prahovei, în timpul zilei şi în week-end.

Trafic îngreunat pe DN 1 şi DN 1A Foto: Bogdan Crăciun

Potrivit Poliţiei Rutiere Braşov, pe DN 1 A Braşov - Cheia se circulă bară la bară, carosabilul fiind foarte alunecos.

De asemenea, pe ruta Braşov - Poiana Braşov, din cauza ninsorilor de sâmbătă dimineaţă, carosabilul a fost acoperit cu mâzgă şi se circulă în condiţii de iarnă, în zonă fiind mobilizate două echipaje de Poliţie Rutieră pentru a dirija circulaţia.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să-şi echipeze maşinile cu cauciucuri de iarnă şi lanţuri pentru zona de munte.

Potrivit poliţiştilor rutieri, şi pe ruta Braşov - Predeal traficul este îngreunat din cauza poleiului format pe carosabil şi a lapoviţei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite