DIICOT anchetează cea mai mare fraudă bancară din istoria Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au descoperit că „tunul" dat de fosta directoare de operaţiuni a Credit Europe Bank, vara trecută, este mult mai mare, decât suma vehiculată iniţial. Otilia Negrilă s-a ales doar cu sechestru pe o maşină şi pe mai multe terenuri, dar valoarea lor este infimă faţă de prejudiciul pe care l-a creat băncii.  

Otilia Argentina Negrilă (46 de ani), fosta directoare de operaţiuni de la Credit Europe Bank, a reuşit să fure mai multe milioane de euro din conturile băncii. Braşoveanca a învârtit milioanele profitând de naivitatea clienţilor, dar şi de încrederea şefilor. Femeia a lucrat în domeniul bancar 11 ani, iar la sucursala Credit Europe Bank Braşov s-a angajat încă de la înfiinţare. Treptat, a avansat în structura de conducere a băncii din Braşov datorită seriozităţii sale. Poziţia în care se afla i-a permis accesul la sistemul informatic al băncii, la conturile clienţilor, dar şi la formularele tipizate folosite pentru transferurile bancare.

Specialiştii bancari spun că Otilia Negrilă nu a avut cum să comită singură o fraudă de o asemenea anvergură. Pentru a putea scoate bani din conturile altor persoane, femeia a fost nevoită să recurgă la complicitatea altor funcţionari bancari, apelând la fals şi uz de fals. În dosarul fraudei bancare mai sunt cercetaţi, în stare de libertate, şi trei operatori de ghişeu şi un casier.

Aflaţi mai multe amănunte despre ancheta procurorilor şi valorea reală a prejudiciului din săptămânalul ADS Braşov, care apare pe 22 septembrie la chioşcuri

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite