Curtea de Apel a judecat, dimineaţă, recursul în cazul celor doi „capi“ ai Vămii Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Ioan Gliga contestă urmărirea penală efectuată în dosar Foto: Bogdan Crăciun
Avocatul Ioan Gliga contestă urmărirea penală efectuată în dosar Foto: Bogdan Crăciun

Procurorii DIICOT au cerut instanţei ca directorul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Braşov, Claudiu Monea şi şeful Biroului de  Supraveghere Produse Accizate din cadrul aceleiaşi instituţii, Ciobanu Dorel, să fie arestaţi. Judecătorii au rămas în pronunţare.

Citeşte AICI cum au fost prinşi cei doi directori

Anchetatorii îi acuză pe cei doi directori că au sprijinit un grup infracţional organizat, care se ocupa cu activităţi de evaziune fiscală cu produse energetice, achiziţionate în regim suspensiv de la plata accizei, produsele fiind livrate fără documente sau cu documente fictive emise de societăţi „fantomă", utilizatorilor finali.

Procurorii vorbesc despre un prejudiciu de 2,7 milioane de euro creat statului român, prin neplata accizelor, însă avocaţii celor doi directori susţin că ei sunt nevinovaţi. Mai mult, spun că urmărirea penală nu s-a efectuat de organul competent şi cauza ar trebuit instrumentată de DNA şi nu de DIICOT. „Nici nu ştiu dacă are sens să discutăm de un prejudiciu atâta timp cât urmărirea penală se efectuează de un organ necompetent", a spus apărătorul lui Ciobanu Dorel, avocatul Ioan Gliga. În ceea ce îl priveşte pe celălalt inculpat, Claudiu Monea, avocatul lui Mihai Brebenel, susţine că „este nevinovat".

Procurorii DIICOT au propus acum două zile arestarea celor doi „capi" ai Vămii, Tribunalul Braşov a decis cercetarea lor în stare de libertate, astfel că procurorii au făcut recurs.

Curtea de Apel Braşov a rămas în pronunţare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite