Curtea de Apel Braşov a scos Rafo Oneşti din reorganizare judiciară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa braşoveană a decis, irevocabil, să menţină decizia Tribunalului de închidere a procedurii de reorganizare judiciară a Rafo Oneşti, după cinci ani de insolvenţă.

Decizia judecătorilor permite societăţii să reintre în circuitul normal de business, după cum a anunţat casa de avocatură „Boştină şi Asociaţii", citată de Mediafax.
„Casa de Avocatură a obţinut în instanţă evitarea falimentului Rafo şi închiderea irevocabilă a procedurii de reorganizare judiciară a companiei. Curtea de Apel Braşov a decis irevocabil menţinerea soluţiei Tribunalului Braşov, de închidere a procedurii reorganizării judiciare a Rafo, după o perioadă de 5 ani de insolvenţă. Decizia permite societăţii să reintre în circuitul de business normal, cu consecinţe benefice pentru mediul economic şi social din zonă", se arată într-un comunicat transmis de casa de avocatură.
Curtea de Apel Braşov a respins cererea de suspendare a judecăţii recursului, a respins ca tardiv recursul declarat de creditori şi ca nefondat recursul declarat de creditorul Glencore Energy UK. Hotărârea este irevocabilă.
„Soluţia are o importanţă enormă pentru societate, confirmând că Rafo este un business viabil, permiţând companiei să primească garanţiile bancare pentru a accesa finanţările necesare repornirii fluxurilor tehnologice, blocate până în prezent de existenţa procedurii de insolvenţă. Este un succes al întregii echipe de avocaţi, a cărei strategie a dat roade", a declarat avocatul Bogdan Paraschiv, coordonatorul echipei care a reprezentat compania Rafo.
În iunie 2010, Tribunalul Braşov a respins cererile de intrare în faliment a companiei Rafo Oneşti şi a dispus închiderea procedurii reorganizării judiciare. În iarna anului 2009, Tribunalul Braşov a respins contestaţia formulată în procesul cu Rafo Oneşti, de Glencore Energy, furnizor de ţiţei, la a doua cerere de admitere a creanţei în cuantum de 4,1 milioane dolari reprezentând, conform, companiei britanice, contravaloarea unei cantităţi de 6.920 tone metrice de motorină.
Rafo a intrat în stare de insolvenţă în 2004, fiind la acea dată cel mai mare datornic la buget. În 2007, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a ridicat gajul instituit asupra acţiunilor rafinăriei, întrucât investiţiile asumate prin contractul de privatizare au fost efectuate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite