Curăţenie generală pentru viitorul cartier ANL promis de Elena Udrea, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bălăriile şi gunoaiele au dispărut de pe strada Agricultorilor, lăsând loc viitoarelor blocuri. Foto: Stelian Grăjdan
Bălăriile şi gunoaiele au dispărut de pe strada Agricultorilor, lăsând loc viitoarelor blocuri. Foto: Stelian Grăjdan

După reportajul apărut în „Adevărul", autorităţile au luat măsuri şi au curăţat terenul de pe strada Agricultorilor pe care urmează să se construiască cele 400 de locuinţe.

Marţea trecută, cotidianul „Adevărul" a tras un semnal de alarmă, în ceea ce priveşte situaţia în care se află terenul de peste 10.000 de metri pătraţi, de pe strada Agricultorilor, unde ar fi trebui să se construiască un mic cartier de blocuri prin ANL. După demolarea vechii unităţi militare, locul fusese lăsat în paragină, aşa că nişte „oameni de bine", profitând de adăpostul pe care îl ofereau bălăriile, care ajungeau şi la o întălţime de doi metri, transformaseră perimetrul într-o groapă de gunoi.

Locatarii din zonă s-au plâns că, din această cauză, locul era frecventat şi de oamenii străzii, care nu numai că îşi făceau nevoile la ferestrele lor, ci şi furau obiectele din fier şi chiar şi gardurile, pentru a le valorifica mai departe.

Contestaţii  între proiectanţi

Săptămâna trecută, după apariţia reportajului în „Adevărul", utilajele au intrat în forţă şi au curăţat întreg terenul de bălării şi gunoaie, urmând ca în scurt timp, ANL să se apuce de treabă. „Proiectul blocurilor ANL a fost întârziat, din cauza faptului că nici un proiectant din Braşov nu a fost interesat să îl realizeze. Din această cauză, am fost nevoiţi să apelăm la proiectanţii din alte judeţe, cum ar fi Vâlcea sau Piteşti, iar ulterior, a trebuit să aşteptăm rezolvarea contestaţiilor depuse, fiindcă s-au contestat între ei şi de aceea ne-au întârziat şi pe noi", ne-a declarat primarul George Scripcaru. 

Tinerii care îşi puneau speranţa obţinerii unei locuinţe prin ANL au, acum, sorţi de izbândă. Edilul a mai precizat că documentaţia a fost semnată de către şefii ANL, iar, acum, nu mai există nici o piedică în calea demarării proiectului, şi restul avizelor în vederea demarării lucrărilor fiind obţinute. „Noi curăţăm terenul, iar apoi, constructorul va amenaja organizarea de şantier, astfel că locul va fi îngrădit. Acele blocuri vor fi construite cu adevărat şi nu a fost doar o promisiune", a asigurat primarul.

Investiţie de 10 milioane de euro

Conform proiectului, pe locul vechii unităţi militare vor fi construite 400 de apartamente, cu două sau trei camere, 120 dintre acestea urmând a fi repartizate angajaţilor din Ministerul Apărării. Costul estimat al investiţiei este de zece milioane de euro, banii urmând a veni de la ANL, din încasările făcute din vânzarea locuineţelor construite anii trecuţi, dar şi de la bugetul de stat, după cum a precizat ministrul Dezvoltării, Elena Udrea. Totodată, şi agenţii Poliţiei Locale şi-au intensificat patrulele în zonă, pentru a stârpi fenomenul furturilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite