Cum a încercat un braşovean să mituiască un poliţist: „eu vă dau 1.000 de lei şi plus un porc şi mă lăsaţi în pace“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şpăgarul este şeful de District Reparaţii Linii - comuna Beia, din Regionala CFR Braşov. Astăzi, el a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

Şeful de district, C.I., de 41 de ani, a fost prins, în flagrant, în data de 8 iulie, când a încercat să-i dea unui poliţist de la TF Rupea suma de 1.000 de lei şi un porc, pentru a nu-l cerceta într-un dosar de delapidare. Şeful de district fusese prins că a vândut la fier vechi 4,7 de tone cupoane şină CFR din propria gestiune, contra sumei de 2.600 de lei.

Potrivit rechizitoriului, în data de 8 iulie, poliţistul l-a chemat pe C.I. la sediul Poliţiei, pentru a-l audia în legătură cu fierul vândut la centrul de colectare din Rupea.  În momentul în care şeful de district a intrat în biroul poliţistului, a şi încercat să-i dea şpagă.

„Învinuitul C.I. s-a ridicat în picioare, a scos din buzunarul stâng al pantalonilor o sumă de bani, spunându-i agentului de poliţie : „ eu, uite... uitaţi aici! vă dau 1.000 lei şi un porc şi atât!". Poliţistul T.L. l-a întrebat cu ce scop îi sunt oferite acestea, învinuitul spunându-i „ca să nu mai faceţi nici o hârtie!... uitaţi de toate şi gata! nu m-aţi văzut!". Învinuitul i-a precizat poliţistului că  nu  va afla  nimeni discuţia lor, pentru că: nu-i nimeni aici, cred că nu mă aude nimeni...cred că nu aveţi aparatură", precizându-i totodată „eu vă dau 10.000.000 lei şi plus un porc şi mă lăsaţi în pace". Întrebând încă odată cu ce scop îi sunt oferite aceste bunuri, învinuitul i-a precizat poliţistului că i le oferă împrumut, poliţistul precizându-i că el nu i-a cerut nici o sumă împrumut;  învinuitul i-a precizat că: „nu am datorii faţă de dumneavoastră, dar nici nu v-am greşit ... aşa mult". În timp ce poartă aceste discuţii, învinuitul începe să numere bancnotă cu bancnotă, suma de 1.000 lei, în faţa poliţistului, aşezând întreaga sumă de bani pe biroul poliţistului. În acest moment, s-a intervenit de către echipa complexă formată din procurori, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, învinuitul fiind prins în flagrant imediat după numărarea sumei de bani oferită în scopul ca agentul de poliţie să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, în virtutea cărora era îndrituit să efectueze acte premergătoare constatării existenţei infracţiunii de delapidare, reţinută în sarcina învinuitului", se arată în rechizitoriul procurorilor.

În momentul în care a fost prins de oamenii legii, şeful de district a spus că a aşezat banii pe birou pentru a-şi căuta în buzunar o monedă de 50 de bani. Moneda urma să i-o dea unui trecător sau angajat al Staţiei CFR Rupea pentru a-i cumpăra o ţigară, în contextul în care, cu ocazia percheziţiei corporale, asupra lui a fost găsit un pachet de ţigări.

În data de 14 iulie, şeful de district a fost arestat preventiv pe o perioadă de 9 zile pentru dare de mită.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite