Braşov: Cum vă salvaţi viaţa dintr-o maşină căzută în apă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Cum vă salvaţi viaţa dintr-o maşină căzută în apă?
Braşov: Cum vă salvaţi viaţa dintr-o maşină căzută în apă?

În cazul unui accident asemănător celui petrecut la Vulcan în urmă cu 2 seri, şansele de supravieţuire a celor prinşi în maşină sunt mari. Asta numai dacă se ţine cont de câteva recomandări ale ISU Braşov.


Deşi situaţiile pot fi foarte diferite şi nu pot fi trase nişte linii clare, general valabile pentru toate cazurile în care şoferii ajung cu autoturismele în apele unui lac, iaz sau râu, în cazul unui accident similar cu cel în care au pierit doi oameni de vază ai comunei Vulcan, recomandările sunt simple.
 Victimele trebuie să nu intre în panică, iar eventualii martori trebuie să sune de urgenţă la 112. „În cazul celor prinşi în maşină trebuie să îşi păstreze pe cât se poate calmul şi să îşi desfacă rapid centurile de siguranţă în cazul în care le au puse. Trebuie să încerce să iasă prin partea de sus, dacă maşina este căzută pe o parte. Asta se poate ori prin deschiderea geamului, ori prin deschiderea uşii, dacă este posibil şi nu sunt afundaţi în nămol sau pietriş. Dacă sunt martori, aceştia trebuie să sune de urgenţă la 112 şi să încerce să spargă geamul sau să deschidă uşa pentru a putea ieşi cei din interior. Nu vor putea face asta decât dacă este vorba de o apă mai mică”, a declarat lt. Marius Botezatu, purtător de cuvânt al ISU Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite