Braşov: Criză de locuinţe sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Criză de locuinţe sociale
Braşov: Criză de locuinţe sociale

Peste o sută de nevoiaşi din Braşov aşteaptă să primească o lucuinţă socială de la Primărie. Edilii au aprobat criteriile de acordare a acestor locuinţe, numai că ele sunt inutile, ţinând cont că deocamdată, administraţia locală se află în imposibilitatea de a onora cereri primite.

Consilierii locali au aprobat, de curând, criteriile de atribuire a locuinţelor sociale din municipiul Braşov. Se pare însă, că adoptarea hotărârii a fost de fapt o pură formalitate, pentru ca autorităţile să se conformeze legii, având în vedere că nu s-a schimbat nimic faţă de anul trecut, dar mai ales că Primăria nu are în prezent, nicio astfel de locuinţă. De la începutul anului, 103 de familii nevoiaşe sau solicitat o casă, dar au toate şansele să rămână în continuare pe drumuri, fiindcă blocurile, pe care le deţine Primăria, sunt ocupate de alţi locatari la fel de săraci. 

Promisiuni deşarte

În luna mai a anului trecut, edilii promiteau că vor demara construcţia a două minicartiere, respectiv a 12 blocuri, în zona Fundătura Hărmanului şi în zona Bartolomeu-Stupini. Proiectul a fost, însă, dat uitării. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, ne-a declarat că, pentru 2009, edilii au avut în plan doar achiziţionarea unui fost cămin de nefamilişti pentru a rezolva criza, dar nu s-a înţeles la preţ cu societatea care îl deţine.

Mai multe despre acest subiect citiţi în „Adevărul de Seară“ de astăzi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite