Braşov: Criza financiară a închis farmacii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Criza financiară a închis farmacii
Braşov: Criza financiară a închis farmacii

Mai multe farmacii din oraş au pus lacăt pe uşă din cauză că nu au mai avut bani să-şi plătească furnizorii de medicamente.

Patronii au considerat că e mai avantajos să le închidă decât să plătească în zadar chirii exorbitante. Clienţii au scăzut constant, iar facturile restante i-au băgt în faliment. „Se pare că oamenii de afaceri au considerat că este mai rentabil să închidă farmacia, iar personalul să-l distribuie la alte farmacii din oraş“, ne-a declarat Maria Botezatu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Braşov. În judeţ, cel puţin două mari unităţi au fost închise, dar mai sunt şi alte farmacii mai mici care nu au rezistat pe piaţă.

În plus, Maria Botezatu mai spune că probleme sunt şi în ceea ce priveşte acordarea de medicamente compensate sau gratuite, din cauză că multe farmacii nu mai primesc medicamente de la unii furnizori. „Dacă ordonanţa dată în luna octombrie rămâne în vigoare, cel puţin 50% dintre farmaciile din judeţ se vor închide. În prezent, plata către unii furnizori trebuie făcută în termen de 180 de zile, adică şase luni, însă, având în vedere faptul că CNAS nu a decontat încă facturi din luna iunie, multe farmacii sunt blocate de furnizori“, a mai spus Maria Botezatu. În această situaţie, farmaciştii apelează la artificii şi comandă medicamente de la alte depozite faţă de care nu au datorii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite