Braşov: Scapă Cristian Cioacă de acuzaţii? (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Completul de judecată a Curţii de Apel Braşov a respins excepţia de nulitate absolută a rechzitoriului invocată de avocata lui Cioacă. Magistraţii au susţinut că atât actul de sesizare a instanţei cât şi probele administrate la dosar s-au efectuat respectând Codul de procedură penală. În schimb, Cioacă vrea la CEDO şi luna aceasta doreşte să ajungă la Strasbourg.

Maria Vasii a cerut instanţei revocarea măsurii de eliberare provizorie sub control judiciar fiindcă în perioada 19-26 iunie trebuie să ajungă la Strasbourg, unde în data de 22 are programată o întâlnire. În cazul în care completul respinge cererea, avocata a solicitat ca măsura să fie întreruptă pentru această perioadă. Instanţa a rămas în pronunţare. Maria Vasii nu a vrut să dezvăluie obiectul cererii înaintate la Strasbourg şi nici ce dosar vizează. S-a rezumat în a declara că lui Cioacă i s-au încălcat nişte drepturi fundamentale.


Nu vrea să achite daune civile

Poliţistul nu este de acord nici să achite pretenţiile materiale în valoare de 2 miliarde de lei cerute de fratele Elodiei Ghinescu pentru prejudiciul moral adus acesteia, chiar dacă, spune Cioacă, suma este mică. "Este o sumă infimă faţă de celălat dosar, dar nu sunt de acord să o plătesc", a subliniat acesta. Poliţistul nu a vrut să dea nici declaraţii în faţa instanţei pentru că...şi-a uitat buletinul acasă, la Piteşti. "L-am uitat, dar oricum nu vroiam să declar nimic", a spus Cioacă instanţei. Tot ieri, şi hackerul Adrian Niţu a făcut câteva completări la declaraţia pe care a dat-o în faţa organelor de anchetă şi a spus că a spart căsuţa de e-mail a avocatei pentru a ajuta la găsirea ei.


Următorul termen, în septembrie 

Tot azi s-a declanşat şi cercetarea judecătorească, ocazie cu care Maria Vasii a solicitat instanţei aprobarea efecturăii unei percheziţii informatice pe toate sistemele informatice ridicate de anchetatori şi efectuarea unei expertize. Cererea a rămas în pronunţare. Totodată, instanţa le-a adus la cunoştinţă şi celorlalte părţi din proces ca până la termenul viitor să propună probe în apărarea lor. Următoarea înfăţişare va avea loc în data de 7 septembrie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite