Credite pentru stimularea IMM-urilor din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul va demara în luna august şi are un buget de 165 milioane de lei, în următorii doi ani. Programul „Mihail Kogălniceanu" se adresează agenţiilor economici din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii şi are ca scop facilitarea acestora la finanţări.

Normele metodologice pentru „Programul Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii" s-au aprobat luna aceasta. Programul a fost creat pentru a încuraja şi stimula IMM-urile, prin facilitarea accesului acestora la finanţări care să le permită desfăşurarea activităţilor comerciale şi oferă sprijin până în 2013.

Aşadar, agenţii economici vor putea beneficia de o subvenţionare de maxim 70 % din rata dobânzii aferente creditului pe care doresc să-l aceseze, însă nu mai mult de 6,5% pe an şi li se vor acorda garanţii, din partea Fondului Naţional de Granatare, în numele şi în contul statului, pentru maxim 80% din valoarea creditului pe care îl iau. Garanţia să poată depăşi 100.000 de lei.
Condiţii de accesare

Pentru accesarea acest program, IMM-urile trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. „Întreprinderile trebuie să aibă minim doi ani de funcţionare, să nu se afle în litigiu cu Finanţele sau cu Ministerul Economiei, să nu figureze cu credite restante şi să prezinte garanţii colaterale de până la 40%", a declarat Mirela Oancea, consultant din cadrul CCI Braşov. De asemenea, sumele accesate prin acest program pot fi utilizate numai pentru cheltuieli prinind aprovizionarea, producţia, executarea de lucrări, precum şi cheltuielile cu salariile sau plata impozitelor şi a taxelor.

Accesul la astfel credite se va face printr-o aplicaţie electronică disponibilă pentru luna august, care foloseşte acelaşi principiu ca şi programul „Tineri intreprinzători".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite