Braşov: Creaţiile Dior, Prada, Chanel, Yves Saint Laurent şi Victoria Secret, second hand, la Braşov (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul târg de haine Vintage a avut loc la Braşov. Rochii ale marilor case de modă din lume, elemente autentice de costum popular românesc şi creaţii Marcela Cosnean sunt doar câteva dintre lucrurile prezente la primul târg de „Reciclare cu stil”, organizat la Braşov.  Pentru acest proiect, Elena de la DJ Project şi-a donat rochia în care a filmat pentru videoclipul „Hotel”.  Vezi în GALERIA FOTO creaţiile de exc

Creaţiile Dior, Prada, Chanel, Yves Saint Laurent şi Victoria Secret au fost prezente la Braşov, de unde au putut fi admirate şi cumpărate. Alături de acestea au fost expuse şi haine tradiţionale româneşti. Vizitatorii au putut admira şi două ţinute tradiţionale româneşti, de mireasă, vechi de aproape un secol. „Elemente din portul popular românesc se regăsesc în creaţiilor celor mai mari creatori ai Europei şi chiar ai lumii. Dacă lor le plac şi noi trebuie să fim mândri de ele”, crede creatoarea de modă Marcela Cosnean.

Costum de un secol

„Avem un costum de mireasă tradiţional din Ţara Făgăraşului, vechi de peste 100 de ani. În acest moment există o singură femeie, în localitatea Boholţ, care mai ştie să îmbrace pe altcineva în acest costum: şapte feluri de rochii, ii petrecute din dantelă, catifea şi mărgele, salbe şi ţeighii colorate pe cap”, ne-a arătat Alina Zară, brand-manager la ChicD10.


10 euro, orice

Conceptul „Reciclează cu stil” a demarat de la o simplă curăţenie în dulap. Pe ideea că un lucru care nu-i mai place uneia, sau pe care nu-l mai poartă, poate fi o  piesă vestimentară atrăgătoare pentru altcineva, câteva prietene au organizat un mic târg, între ele. S-au gândit apoi să-l extindă  şi să facă din el un adevărat eveniment monden la Braşov. „Târgul de haine vintage este o idee ecologică şi perfectă în contextul crizei economice.  Fiecare articol vestimentar costă 10 euro, cu excepţia celor de colecţie, care vor fi licitate cândva, în cadrul unui eveniment important”, a declarat în cadrul evenimentului Alina Zară, brand-manager la ChicD10.



Piese de colecţie

Alte piese de colecţie în cadrul târgurilor “Reciclează cu Stil !” sunt o eşarfă Yves Saint Laurent, o alta Hermes din mătase roz, geanta Moschino vintage, o pereche de sandale Prada, ii autentice. Dana Iuga a trimis pantofii pe care i-a realizat pentru colecţia Alinei Botea, anul trecut la Iaşi, echipa PUSH Magazine a donat o bicicletă. Dintr-un fost magazin de ochelari au fost obţinute mai multe rame, dintre care unele Dior vintage. Şi fiica regelui Cioabă a trimis o bluză colorată făcută chiar de ea. La târgurile vintage există şi obiecte donate de simpli cititori ai blogului campaniei ChicD10.



Proiecte de viitor

„Urmează să expunem hainele spre vânzare în cafenele şi saloane de frumuseţe din Braşov. Avem idei multe şi acum ne gândim deja la următoarele colecţii: o selecţie de elemente glamour, tricouri cu mesaj şi vrem să facem un târg şi cu lucruri donate de jurnalişti importanţi pentru că ei sunt cei mai cunoscuţi de omul de rând”, mai spune Alina Zară.
Întreg proiectul a fost demarat de ChicD10, Fendissima, cu susţinerea revistei Push Magazine.





Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite