Braşov: Tragedie în Piatra Craiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 24 de ani din Bacău a murit după ce a căzut 200 de metri într-o prăpastie.Tragedia s-a petrecut după ce turista şi-a dat drumul la vale, cu o pelerină, pe iarba udă. Din păcate, nu s-a mai putut opri şi a căzut în prăpastie. Salvamontiştii plecaţi să o salveze au găsit-o în comă.

Accidentul s-a petrecut aseară, în jurul orei 21.30. Tânăra se afla pe munte împreună cu încă doi amici şi veniseră special din Bacău pentru acestă excursie. Ieri seară, turiştii se îndreptau către un refugiu din apropierea crestei. Vroiau să ajungă mai repede şi s-au abătut câţiva metri de la traseu. Niciunul dintre turişti nu a remarcat că se află pe o porţiune înclinată. La un moment dat, tânăra şi-a luat pelerina de ploaie şi s-a lăsat să alunece pe iarba udă, cu intenţia de a ajunge mai repede în vale. Din păcate, nu s-a mai putut opri şi a căzut în prăpastie.

Găsită în comă

Salvamontiştii din Zărneşti au plecat imediat spre locul accidentului. Au reuşit să ajungă în două ore la locul tragediei.Turista s-a lovit puternic la cap şi se pare că avea o fractură a coloanei. „A luat viteză foarte mare şi a căzut în prăpastie. Am găsuit-o în comă profundă, inconştientă, cu multiple plăgi, capul spart, maxilarul rupt, lovituri puternice la bazin şi la picioare”, a spus Nicolae Pivodă, şef adjunct la Salvamont Zărneşti. Salvamontiştii spun că au făcut tot posibilul pentru a o salva pe fată. „A fost o acţiune în forţă. Am mers foarte rapid, pentru că ştiam în ce stare e victima. A ales traseul greşit, iarba e foarte mare şi a plouat mult”, a precizat Florin Frâncu, de la Salvamont Zărneşti. Tânăra a fost coborâtă de pe munte înspre dimineaţă, dar nu a mai ajuns în viaţă la poale. Trupul neînsufleţit al tinerei a fost transportat la morga Spitalului Zărneşti.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite