„Adevărul de Seară“ Braşov solicită demisia directorului CAS, Elemer Wusinczky, şi scuze publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin publicarea acelei „liste a ruşinii", unde 30.000 de braşoveni şi-au regăsit numele, adresa de domiciliu şi aşa-zisa sumă datorată la sănătate, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Braşov, în frunte cu directorul Elemer Wusinczky, a încălcat flagrant Legea privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Citeşte şi:

30.000 de braşoveni au ajuns bătaia de joc a CAS Braşov

Braşovenii înjură printre dinţi la cozile CAS Braşov

CAS Braşov vrea să o execute silit pe Elodia

„Lista ruşinii“ a fost retrasă de pe site-ul CAS Braşov

„Lista ruşinii“, republicată, în varianta cenzurată

CAS Braşov nu avea dreptul să divulge datele persoanale ale contribuabililor şi, prin publicarea lor pe internet, instituţia a terfelit imaginea a mii de braşoveni.

Mai mult decât atât, CAS s-a grăbit să publice „lista ruşinii"  fără a verifica în prealabil dacă datoriile către Casă sunt reale şi fără a trimite, în prealabil, o notificare la domiciliul contribuabililor, aşa cum cere procedura.  

Cei de la Casa de Asigurări de Sănătate trebuiau să facă mai întâi dovada că acele datorii există şi apoi să trimită o notificare pe adresa contribuabilului, prin care îl înştiinţa de datoria existentă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Lista a fost publicată în pripă şi a încălcat legea privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Nu este permis să se publice datele personale ale cetăţeanului. Trebuie făcută contestaţie fiindcă fapta constituie infracţiune", a spus Aurel Moldovan, decanul Baroului de Avocaţi Braşov.

Necazurile braşovenilor nu se opresc aici fiindcă tot ei sunt cei care trebuie să îşi dovedească nevinovăţia, chiar dacă au ajuns pe „lista ruşinii" dintr-o greşeală.

Astfel, cei care bat drumul până la Casa de Asigurări de Sănătate nu vor reuşi să iasă de pe „lista ruşinii" prea uşor. Angajatele Casei caută în baza de date contribuabilul după codul numeric personal şi află de ce venituri a beneficiat acesta în ultimii cinci ani. Revoltător este că nici angajaţii CAS nu pot preciza cum au fost realizate aceste venituri şi pentru ce contracte i se impută contribuabilului sumele, aşa-zis datorate.

Aşa că, omul este din nou pus pe drumuri, pentru a strânge actele doveditoare că este cu plăţile la zi. În funcţie de situaţie, braşoveanul „datornic" fără voie trebuie să meargă la eventualii foşti angajatori, ITM sau finanţe.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite