Cornul şi laptele, finanţate separat, după blocajul din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, anul trecut, programul destinat elevilor a fost înterupt, din cauza lipsei fondurilor, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, promite că situaţia nu se va repeta.

Banii necesari, susţine ministrul, citat de radiomures.ro, vor fi alocaţi din bugetul de stat, cu destinaţie precisă, după ce, în 2010, aceştia erau cuprinşi în sumă globală, destinată cheltuielilor de asistenţă socială. Ialomiţeanu susţine că, la Consiliul Judeţean Braşov, suma necesară a fost folosită în alte scopuri. Drept urmare, 53.000 de copii nu au mai primit suplimentul alimentar, iar o firmă a ajuns în pragul falimentului.
De acum, banii vor putea fi alocaţi de Consiliile Judeţene, primăriilor, pentru a organiza licitaţiile. Banii vor fi distribuiţi în funcţie de plafonul legal, de numărul de elevi şi de cel al zilelor de şcoală.
Ideea este agreată şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ion Ochi, care crede că, astfel, s-ar putea ajunge la economii, deoarece pot participa şi firme mai mici la acest program, care vor veni cu preţuri mai mici.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite