Copiii braşoveni învăţă să mănânce sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de elevi de gimnaziu de la Şcoala nr. 15 din Braşov va vizita, astăzi, fabrica unui producător local de preparate tradiţionale din carne, în cadrul atelierului de lucru intitulat „Ştii ce mănânci?".

Copiii vor avea ocazia să vadă toate etapele procesului de producţie a preparatelor din carne şi vor învăţa cât de important este să consume produse proaspete şi fără adaos de aditivi alimentari. Totodată, ei au ocazia să deguste diverse sortimente de preparate din carne, pentru a identifica diferenţe de gust, textură şi culoare între produsele fabricate tradiţional de micul producător şi cele produse la scară industrială.

Vizita copiilor la fabrica din Braşov face parte din cadrul proiectului de educarea gustului, organizat Asociaţia „Roadele Pământului" şi Conviviumul Slow Food Braşov.

Scopul acestor acţiuni este acela de a răspândi cunoştinţe despre alimentaţie şi producerea hranei în mod sănătos, în rândul copiilor. Proiectul va continua, urmând ca şi alte grupuri de elevi să viziteze, în viitor, ferme şi fabrici deţinute de micii producători locali, pentru a vedea cum se produc alimente proaspete şi sănătoase.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite