Braşov: Copiii braşoveni îşi pot „turna“ părinţii mai uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Copiii braşoveni îşi pot „turna“ părinţii mai uşor
Braşov: Copiii braşoveni îşi pot „turna“ părinţii mai uşor

De astăzi Compartimentul „Telefonul copilului“ şi Echipa mobilă au devenit funcţionale. Serviciul este permanent şi menit să primească semnalările cu privire la situaţiile de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Lucrătorii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov vor asigura consiliere telefonică şi vor interveni prompt în cazurile urgente prin intermediul echipei mobile.

 Telefonul copilului - 0268.419928 sau numărul scurt 983 - este disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, inclusiv în perioada sărbătorilor legale. Numerele pot fi apelate de oricine doreşte să sesizeze o situaţie de abuz, neglijare, exploatare, trafic sau migraţie.

DGASPC Braşov a considerat necesară înfiinţarea acestui serviciu care va funcţiona ca o interfaţă pentru problemele din comunitate, fiind un mod de triere reală a cazuisticii ce intră în atribuţiile noastre. Vom reuşi să îndrumăm mai eficient situaţiile de dificultate întâlnite de copil şi familia sa către serviciile specifice“, spune purtătorul de cuvânt al Direcţiei, Radu Mailat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite