Braşov: Copii abandonaţi de femeia care îi avea în grijă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Copii abandonaţi de femeia care îi avea în grijă
Braşov: Copii abandonaţi de femeia care îi avea în grijă

Trei fraţi au fost lăsaţi la uşa Direcţiei pentru Protecţia Copilului de preşedinta fundaţiei care le era tutore. Femeia nu a putut explica clar de ce nu mai vrea să îi crească pe cei trei copii, două fetiţe de 10 şi 8 ani şi un băieţel de 5 ani.

Reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilul au rămas cu gura căscată când preşedintele fundaţiei „Casa Mea”, Ianis Calos, i-a abandonat  pe cei trei copii pe holul instituţiei, cu bagajele lângă ei. Femeia a lăsat o scrisoare în limba engleză în care spunea, fără nicio explicaţie, că vrea să renunţe la cei trei copii. „În ultimul raport remis de către doamna Ianis Calos se semnalează că cei trei copii nu au un comportament tocmai adecvat, fiind tot timpul nemulţumiţi de condiţiile, minţind personalul, adersându-i-se cu un limbaj urât şi vulgar şi influenţându-i negativ şi pe ceilalţi copii aflaţi în îngrijirea fundaţiei. Cu toate acestea, fundaţia nu a propus niciodată ridicarea măsurii de protecţie specială a celor trei minori”, a mai spus Radu Mailat, purtător de cuvânt la DASPC Braşov.

Nu şi-a putut explica gestul

Ianis Calos, preşedinta fundaţiei, nu a putut da explicaţii coerente legate de gestul său. Ea a spus că cei trei copii aveau grave probleme care nu puteau fi rezolvate în centru. „Timp de doi ani şi jumătate, problemele lor nu s-au rezolvat, iar eu am făcut multe rapoarte la Direcţia de Protecţie a Copilului. Din păcate, ei au înţeles greşit tot ceea ce le-am spus eu”, a spus Ianis Calos. Angajaţii fundaţiei o contrazic preşedintă spunând că cei trei copii nu prezentau probleme majore de comportament şi că nu înţeleg decizia femeii.

Copiii aveau părinţi violenţi

Cei trei copii provin dintr-o familie dezbinată, din Făgăraş şi au ajuns sub tutela fundaţiei „Casa Mea“ în iulie 2007, după ce, în primă fază tatăl lor i-a părăsit şi au rămas doar în îngrijirea mamei. Iniţial, familia a locuit la un adăpost din Făgăraş, dar au fost evacuată din cauza comportamentului violent al mamei faţă de personal şi propriii săi copii. Cei patru au fost apoi transferaţi la centrul „Casa mamei” din Braşov unde au stat şase luni, timp în care reprezentanţii DGASPC au dispus instituţionalizarea celor trei copii pe motiv că mama avea un comportament violent faţă de ei si nici nu a încercat să-şi găsească un loc de muncă. Acum copiii au fost internaţi la Centrul Domino din Ghimbav, unde vor rămâne până la clarificarea situaţiei lor.

Fundaţia riscă să-şi piardă licenţa


Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului au făcut o adresă la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului prin care au propus retragerea licenţei de duncţionare a Fundaţiei „Casa mea” din Prejmer. În grija fundaţiei au mai rămas încă şase copii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite