Braşov: Nicolae Grigore: „Convocarea la echipa naţională a fost o surpriză pentru mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Nicolae Grigore: „Convocarea la echipa naţională a fost o surpriză pentru mine“
Braşov: Nicolae Grigore: „Convocarea la echipa naţională a fost o surpriză pentru mine“

Mijlocaşul lui FC Braşov, Nicolae Grigore, a declarat, miercuri, că a fost surprins de convocarea la echipa naţională pentru meciul cu Serbia, dar speră să bifeze primul joc pentru prima reprezentativă.

Convocarea a fost o surpriză pentru mine. Sincer, nu mă aşteptam la acest lucru. Este o onoare pentru mine să fiu aici şi sper să devin o prezenţă constantă. Pot să reuşesc asta chiar dacă joc la FC Braşov. Dacă voi reuşi să merg cu echipa de club în cupele europene şi dacă voi continua evoluţiile bune, cu siguranţă voi mai fi convocat“, a declarat Nicolae Grigore, într-o conferinţă de presă.

Jucătorul a spus că îşi doreşte foarte mult să joace împotriva Serbiei şi speră ca tricolorii să iasă cu fruntea sus din ultimele două meciuri, iar referitor la ratarea obiectivului a opinat că este nedrept să se spună că tricolorii au pierdut calificarea în meciul cu Lituania. "Era doar primul meci şi a fost doar o înfrângere. E adevărat că moralul echipei a scăzut şi şansele de calificare s-au micşorat, dar nu acolo s-a pierdut calificarea", a afirmat Grigore, care îşi pune speranţe mari în viitorul naţionalei.

Cred că naţionala va arăta mult mai bine la următoarele preliminarii. Răzvan face o treabă foarte bună, se vede deja o organizare a echipei şi cred că suntem pe drumul cel bun. Am lucrat de la 20 de ani cu Răzvan, e un antrenor extraordinar, dar cred că e mult spus că sunt copilul lui de suflet. Oricum, sunt mândru dacă se spune aşa“, a spus Grigore.

Un alt mijlocaş, Bogdan Mara, a mărturisit că tricolorii au tragere de inimă să vină la naţională, chiar dacă echipa nu mai are şanse de calificare. "Pentru noi nu contează ce meci este, toţi suntem motivaţi şi vrem să jucăm foarte bine împotriva Serbiei. E altceva când joci pentru obiectiv, dar la echipa naţională trebuie să evoluezi cu sufletul. Trebuie să strângem puncte în aceste două meciuri pentru a ne menţine în grupa a doua valorică, dar şi să continuăm drumul bun început împreună", a explicat jucătorul lui CFR.

Mara crede în victorie la Belgrad

Mara, unul din cei mai în vârstă tricolori, a declarat că „vrea să trăiscă momentul“. „Cred că 32 de ani este o vârstă propice fotbalului. Nu cred că asta e o problemă. Depinde foarte mult doar de mine dacă voi mai fi chemat. Voi răspunde oricând prezent echipei naţionale, chiar dacă voi fi rezervă, titular sau voi juca doar 5 minute. Nu mă interesează criticile, ele doar mă întâresc. Mă pregătesc la fel de bine în continuare şi cred că mai pot fi chemat încă o perioadă bună la naţională“, a mai spus Mara.

Fotbalistul lui CFR este optimist înaintea meciului de la Belgrad şi speră într-o victorie sau cel puţin la un rezultat de egalitate, pentru că România nu mai are nimic de pierdut şi va beneficia şi de prezenţa lui Mutu, care va fi foarte importantă: „Cu siguranţă, prezenţa lui Adi ne va ajuta pe toţi. El a avut unele probleme, dar se pare că a trecut peste ele. Sper să facă un meci mare şi să ne ajute să câştigăm“.

România va juca la 10 octombrie, la Belgrad, împotriva Serbiei, iar patru zile mai târziu va întâlni Insulele Feroe, la Piatra Neamţ, în ultimele două partide din Grupa a 7-a de calificare la Campionatul Mondial din 2010. După 8 meciuri, România ocupă penultimul loc în grupă, cu 9 puncte, în timp ce lider este Serbia, cu 19 puncte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite