Contracte de renunţare la fumat şi mere contra ţigărilor, în Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovenii fumători vor primi un măr contra unei ţigări. Mai mult, de Ziua Mondială fără Tutun, braşovenii îşi pot măsura nivelul de monoxid de carbon în aerul expirat, în mod gratuit.

Mâine, începând cu ora 10.00, în Piaţa Sfatului va avea loc campania de sensibilizare şi conştientizarea populaţiei în ceea ce priveşte renunţarea la fumat. Voluntarii vor împărţi pliante, iar specialiştii vor oferi sfaturi pentru renunţarea la fumat. În plus, braşovenii vor putea semna „contracte de renunţare de fumat pentru o zi".

Miercuri, specialiştii Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) vor realiza o sesiune de informare în Penitenciarul Codlea, unde persoanele private de libertate vor afla de ce este necesar să se lase de fumat şi mai ales cum pot face acest lucru.

Voluntarii vor purta pancarte cu fiecare literă a logo-ului campaniei, „Să facem fiecare zi ziua fără tutun".

Evenimentul se va încheia la ora 14.00, când voluntarii vor lansa baloane albe şi verzi în Piaţa Sfatului, de care vor fi prinse ţigări. Mesajul acţiunii va fi „Braşovul renunţă la fumat".

Evenimentele sunt organizate de către CPECA, Crucea Roşie, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite