Braşov: Continuă procesul fostului primar Vasile Laţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi s-a desfăşurat un nou termen în procesul în care fostul primar al oraşului Săcele, Vasile Laţa, este judecat pentru luare de mită.

Procesul a ajuns în ultima fază procedurală, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laţa fiind condamnat în primă instanţă, de către judecătorii din cadrul Curţii de Apel Braşov, la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare. 
Şedinţa de judecată s-a finalizat după închiderea ediţiei noastre de astăzi, dosarul politicianului săcelean făcând parte dintr-o listă de alte 52 de cauze.

Şpagă de 60.000 de euro

Fostul primar al municipiului Săcele este judecat pentru luare de mită după ce, în luna iunie a anului 2005, a fost prins în flagrant de procurorii PNA (actualul DNA – n.r.) şi o echipă de poliţişti în timp ce primea mită 60.000 de euro. Anchetatorii au susţinut că Vasile Laţa a pretins aceşti bani de la un cetăţean străin, în schimbul renunţării la un proces vizând terenuri transferate din intravilan în extravilanul localităţii Săcele. Cetăţeanul străin a anunţat, însă, autorităţile, care au declanşat monitorizarea edilului, Laţa fiind prins în flagrant şi dus la sediul PNA Braşov, pentru a fi audiat. Ulterior, în luna martie a acestui an, Vasile Laţa a fost găsit vinovat de judecătorii Curţii de Apel Braşov.
Fostul primar al oraşului Săcele a mai fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin sentinţă definitivă, la doi ani de închisoare cu suspendare, alături de omul de afaceri brasovean Dan Tartagă, cu care a fost implicat în mai multe afaceri dubioase.
 
Vom reveni cu amănunte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite