Braşov: Nereguli grave în grădiniţele controlate de Protecţia Consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Nereguli grave în grădiniţele controlate de Protecţia Consumatorilor
Braşov: Nereguli grave în grădiniţele controlate de Protecţia Consumatorilor

În urma verificărilor efectuate de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov la nouă grădiniţe din municipiul Braşov au fost date cinci amenzi în valoare totală de 23.000 de lei şi cinci avertismente.

Directorul coordonator al CJPC Braşov, Marius Dunca a declarat în această seară că în cele nouă grădiniţe cu program prelungit, particulare sau de stat, au fost identificate mai multe nereguli. Dunca a precizat că abaterile de la normele legale nu sunt de natură a pune în pericol sănătatea sau viaţa preşcolarilor, însă neregulile aduc atingere drepturilor consumatorilor.

Deficienţele descoperite de inspectorii CJPC Braşov se referă la: lipsa avizului Inspectoratului Şcolar sau a acreditării de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării ori lipsa Regulamentului de Ordine Interioară. De asemenea, potrivit raportului întocmit de CJPC, în unele contracte de prestări servicii încheiate între conducerea grădiniţei şi părinţi nu erau menţionate: informaţiile cu privire la serviciile incluse în taxa de şcolarizare, programul pe care îl urmează preşcolarul, structura anului şcolar, informaţii cu privire la sumele alocate pentru hrana copiilor.

Potrivit directorului Marius Dunca, “în urma controalelor s-a mai constatat în unele grădiniţe lipsa listelor-meniu cu preparatele ce urmau să fie servite în ziua respectivă, nu erau afişate gramajele la porţiile de mâncare pentru copii şi, în unele cazuri, nu s-a putut prezenta necesarul zilnic de calorii şi substanţe nutritive”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite