Construcţia Aeroportului de la Ghimbav, din nou în impas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la Aeroportul Ghimbav sunt la un pas de a fi blocate din nou, întrucât disensiunile între Prefectura Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov continuă pe tema dreptului de proprietate asupra terenului pe care se construieşte.

Astfel, prefectul Ion Gonţea a depus, săptămâna trecută, o adresă la Guvern în care susţine că s-ar fi comis ilegalităţi în ceea ce priveşte schimbul de terenuri realizat de CJ, în 2009, pentru construcţia aeroportului. „Prefectura nu va elibera un aviz de legalitate, până când CJ nu va explica destinaţia terenurilor pe care vor să le exproprieze. Este vorba despre sute de hectare, dar vor să construiască doar pe 90", a declatrat pentru „Adevărul“ prefectul Ion Gonţea.

Din această cauză, consilierii judeţeni, reuniţi ieri în şedinţă, au amânat finalizarea procedurilor de expropriere. „O să-i fac o plângere domnului prefect pentru abuz şi vă garantez că o să plătească despăgubiri pentru întârzieri. E vădită intenţia de amânare", a precizat preşedintele CJ Aristotel Căncescu. Totodată, Căncescu a anunţat că intenţionează să dea undă verde la lucrările de la pistă, urmând a se asigura fonduri de 18 milioane de euro, din împrumutul de pe care Consiliul l-a obţinut deja. Consilierii au aprobat, în aceeaşi şedinţă, suplimentarea fondurilor pentru terasarea terenului de la aeroport şi împrejmuirea sa cu alte peste 1,2 milioane de lei, la cele aproape 15 milioane de lei aprobate iniţial.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite