Braşov: Spirite încinse la şedinţa Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Spirite încinse la şedinţa Consiliului Judeţean
Braşov: Spirite încinse la şedinţa Consiliului Judeţean

Repartizarea cotei de 20% din impozitul pe venit şi a cotei de 20% din TVA, pentru echilibrarea bugetelor localităţilor din judeţul Braşov, a iscat lungi discuţii în contradictoriu între consilierii judeţeni în şedinţa de plen din această seară.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, a precizat că rectificările se fac, ca urmare a faptului că fostul Guvern a dat directive foarte clare în ceea ce priveşte repartizarea banilor de la buget pentru fiecare localitate în parte, astfel că o parte dintre ele au rămas cu sume foarte mici. „Această rectificare nu este făcută ca să plătim poliţe. Încercăm să facem un echilibru. Legea spune foarte clar că rectificările pot fi atât pozitive, cât şi negative”, a punctat Căncescu.

Acest lucru i-a deranjat pe uniii dintre consilieri, astfel că spiritele s-au încins, iar discuţiile în contradictoriu au durat mai bine de o oră. În final, 13 dintre ei, au decis să părăsească sala de şedinţă, ceea ce i-a incomodat pe cei rămaşi la discuţii, care au şi luat atitudine în plen. „Sper ca domnii conilieri să aibă bunul simţ să nu îşi ridice indemnizaţia pentru această şedinţă”, a spus nemulţumit consilierul Aranyosi Ştefan. Cele două hotărâri, care prevedeau echilibrarea bugetului, au fost însă, aprobate cu câte 21 de voturi, respectiv de către consilierii, care au rămas în continuare la şedinţă.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite