Braşov: Condiţii jalnice şi mâncare expirată în taberele braşovene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Condiţii jalnice şi mâncare expirată în taberele braşovene
Braşov: Condiţii jalnice şi mâncare expirată în taberele braşovene

După incidentul de la vila „Angelica” din Bran, când 37 de elevi au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au verificat 19 tabere de tineret din judeţ, constatând nereguli grave.

Află de aici povestea copiilor cazaţi în "bomba alimentară".


Situaţia este mai mult decât alarmantă, la 17 dintre acestea abaterile fiind serioase. În urma verificărilor au fost găsite 22 de kilograme de alimente cu termenul de valabilitate depăşit, dar şi ambalaje de plastic refolosite şi cântare neverificate metrologic. Nici condiţiile de cazare oferite în tabere nu erau prea bune, unele dintre unitrăţi neavând nici măcar autorizaţie de funcţionare, de mediu, sau sanitară.

Mobilier uzat şi mucegai

În foarte multe cazuri mobilierul era uzat cu tapiţeria ruptă, numărul de paturi era prea mare pentru spaţiul din cameră, zidăria degradată şi cu inflitraţii, astfel că mucegaiul era la el acasă, sau din grupurile sanitare lipsea chiuveta. De asemenea, multe dintre unităţi nu aveau afişate însemnele cu tipul şi categoria de clasificare, precum şi autorizaţiile de recepţie şi regulamentul de ordine interioară.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite