Braşov: Concurenţă mare la „Cerbul de Aur”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Concurenţă mare la „Cerbul de Aur”
Braşov: Concurenţă mare la „Cerbul de Aur”

Ediţia 2009 a Festivalului Internaţional "Cerbul de Aur" reuneşte concurenţi apreciaţi şi premiaţi la competiţii naţionale şi internaţionale.

Pe scena festivalului vor urca 27 de concurenţi din 20 de ţări (România, Armenia, Australia, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, China, Cipru, Estonia, Finlanda, Israel, Italia, Macedonia, Malta, Mexic, Republica Moldova, Norvegia, Rusia, Turcia şi Ucraina).

Vă prezentîăm concurenţii Festivalului „Cerbul de Aur”, ediţia 2009:

Laura Voutilainen din Finlanda este câştigătoare a două premii Emmy. A înregistrat nouă albume, fiind premiată cu discul de platină. De asemenea, a reprezentat Finlanda la Eurovision 2002.

Bojana Atanasovska din Macedonia este câştigătoarea locului I la festivalurile: "Makfest" din Macedonia, "Fantana Di Malme", festival aromân, şi "Marko Polo" din Croaţia.

Massimo Bertacci din Italia a ocupat primul loc la prestigiosul festival de la Cesme (Turcia), la Festivalul Internaţional "Moskoj Uzel" din Rusia şi la Festivalul Internaţional "Astana 2007" din Kazahstan.

Italianul Antonino Spadaccino a câştigat în 2005 premiul "Amicii" şi "Discul de aur" pentru primul său single, "Ce la faro". În 2006 a câştigat premiul "Lucio Battisti" pentru cel mai bun cântăreţ.

Nikolay Demidov din Rusia a obţinut premiul Festivalului "New Wave" în 2005, distincţie care i-a fost înmânată de faimoasa cântăreaţă Alla Pugachova. În 2009, a obţinut locul II la Festivalul Internaţional "Discoveryfest", desfăşurat la Varna, în Bulgaria.

Rolf Roosalu din Estonia, şi Aleksander Fortado din Ucraina s-au remarcat în cadrul selecţiilor naţionale pentru Eurovision.

Armenia şi Azerbaidjan, clasate în primele 10 locuri la ediţiile Eurovision din ultimii 2 ani, îi au ca reprezentanţi la "Cerbul de Aur" pe Emin Hasan şi Sergey Grigoryan. Emin Hasan a fost premiat la festivaluri muzicale din Belarus (2000) şi Ucraina (2008). Sergey Grigoryan s-a remarcat în numeroase competiţii naţionale.

Orlin Pavlov din Bulgaria împreună cu trupa Kaffe au ocupat locul III la Cerbul de Aur în anul 2003.
Olia Tira din Republica Moldova a colaborat cu artişti ai trupei Zdob şi Zdub, cu Transbalkanica şi cu Dan Bălan Band. Melodiile de pe albumul de debut "Your place or mine?", din 2007, au fost înregistrate în Franţa, la Liberty Rock Studio, din Paris.

Geta Burlacu
din Republica Moldova, profesoară de canto, a câştigat numeroase concursuri internaţionale din Franţa, Germania, Spania, Danemarca, România, Ucraina şi Belarus. În mai 2000, a participat la un master-class Jazz-Duo, cu Anca Parghel, în Belgia. În 2007 a cântat în deschiderea concertului susţinut de artistul cubanez Eliades Ochoa la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Pavel Parfeni (PASHA) din Moldova a câştigat în 2003 marele premiu la festivalurile "Vocile Transnistriei" şi "Două inimi gemene". În 2005, o obţinut locul I la "Steaua Elatului", iar în 2007 a câştigat "Duetul anului" şi "Argintul Iantrei" (Bulgaria).
Pentru belgianul Raffaele chitara este un mod de exprimare a talentului său artistic. Din colaborarea sa cu producătorul Fred Bekky a rezultat materialul discografic "Vita magica", o combinaţie de pop, latino şi rock.

Marios Tofi a reprezentat Cipru în 2004 la Junior Eurovision Song Contest, pentru ca în 2006 să meargă la Eurovision. În acelaşi an a câştigat premiul I la Concursul "Canzoni del Mondo", în Napoli.

Xonia a reprezentat Australia la ediţia 2006 a Concursului Internaţional "Miss Diaspora" din România. A colaborat cu personalităţi din industria muzicală, precum Martin Jenkins de la VHJ Music, Rob Davis, care a compus piesa "Can't Get You Outta My Head" pentru Kylie Minogue, Brian Rawling (Cher, Danni Minogue ), Doug Brady (John Farman, Olivia Newton John), Kevin Colbert (Paulina Rubio "Casanova") şi Brian Canham (Psuedo Echo "Funky Town").

Ovidiu Jacobsen
, de origine română, a reprezentat Norvegia la ediţia din 2005 a Festivalului Cerbul de Aur. În 1998 a colaborat cu renumitul producător danez Morten Stjernholm la realizarea celui mai bine vândut album dance din Groenlanda, "Nanu disco".

Smadar Akray din Israel a debutat cu piesa "Last night", achiziţionată de HBO şi inclusă pe coloana sonoră a serialului "Down under". În martie 2009 a colaborat cu cel mai cunoscut interpret din Israel, Arik Ainstien, pentru piesa "Kshetachzor".

Ori Yehezak-El
din Israel este iubitoare a muzicii lui Édith Piaf, ale cărei cântece le-a interpretat în numeroase spectacole. Absolventă a studioului de actorie Sofi Moscovich şi licenţiată în limba franceză a Universităţii Bar-Ilan, Ori cântă în engleză, franceză, idiş, ebraică, spaniolă, arabă şi în română. De curând, artista a pus la punct, alături de profesoara Hanna Hakohen, "Piaf Above the Sky of Paris", un spectacol la care a muncit trei ani.

Începând cu anul 1999, chinezoaica Cao Fujia a participat la numeroase spectacole de gală difuzate pe posturile centrale din China, la multe competiţii naţionale, printre care şi un festival de muzică patronat de Ministerul Culturii din China, unde a câştigat bronzul. În 2008 a ocupat locul doi la Concursul Naţional de Muzică din China.

Claudia Faniello din Malta a participat la selecţiile pentru Eurovision (ediţiile 2006, 2007, 2008, 2009). Claudia şi-a dovedit măsura talentului în apariţiile live din turneele internaţionale în Muntenegru, Italia, România, Turcia.

Glen Vella
din Malta a participat la numeroase show-uri televizate şi îşi împrumută frecvent vocea pentru reclame şi jingle-uri. Seria succeselor sale a început în 2000, aceasta fiind marcată de colaborarea cu artista Eleanor (care a câştigat Cerbul de Aur în 2004).

4 YUZ - 4 feţe, 4 stiluri şi personalităţi diferite, dar care rezonează în aceeaşi direcţie. Toţi cei 4 membri ai trupei au studii muzicale, dar şi hobby-uri din cele mai diverse: pe Gülnur o pasionează arta şi design-ul italian, Onur este licenţiat ca jucător de volei profesionist, Didem adoră să facă scufundări, iar Ilkay se poate mândri cu apariţii în cadrul echipei naţionale de baschet.

Marcela Garcia Cruz din Mexic a devenit parte a cunoscutei trupe "Grupo Jeans" după ce, timp de mai mulţi ani a prezentat emisiunea muzicală Comcepto7. Vocea senzuală, eleganţa şi entuziasmul o caracterizează şi au ajutat-o să urmeze o carieră şi în actorie. A jucat un rol secundar alături de Antonio Banderas în "Zorro 2".

România îi aduce pe scena festivalului pe: Jasmine, Nadine şi The Marker.

Jasmine a făcut parte din trupa OOPS. În 2007 a câştigat premiul III pentru cea mai bună piesă şi premiul special al juriului pentru cea mai bună voce în cadrul Festivalului Internaţional "Discoveryfest"organizat în Varna, Bulgaria.

Nadine este backing-vocal în trupa Loredanei Groza, Agurida. În 2003 a obţinut premiul I la concursul internaţional Slavianskii Bazar, organizat în Belarus, iar în 2007 a colaborat cu trupa Voltaj.

Trupa The Marker s-a format în 2008 la iniţiativa lui Paul Mateş şi a lui Andrei Prodan. Ulterior acestora li s-au alăturat Octav Capotă şi Claudiu Ursache. Sunt câştigători ai finalei Global Battle of the Bands Romania, desfăşurată la Bucureşti în octombrie 2008.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite