Braşov: Concert la ferăstrău, la Reduta (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Benedict Popescu, printre puţinii români care cântă la ferăstrău şi teramin va susţine în această seară, de la ora 18.00, la Centrul Cultural „Reduta“ un concert extraordinar.

Bărbatul este inventatorul instrumentului muzical Teramin, cantautor de muzică folk, iar pe lângă cele două intrumente mai puţin cunoscute, Benedict cântă şi la vioară, fluier, chitară, ocarină, muzicuţă, clavietă, bloc fluite şi varitorn.

Ineditul instrumentului Teramin constă în faptul că la acest instrument se poate cânta fără să fie atins. El este construit din două oscilatoare cu frecvenţe radio şi două antene metalice. Teraminul este alimentat de la sursă electrică, iar sunetul se obţine din diferenţa de frecvenţă dintre două oscilatoare, unul cu frecvenţă fixată, celălalt cu frecvenţă variabilă. Instrumentul are două antene în raza cărora trec mâinile artistului cu mişcări de dirijor, care obţin înălţimea sunetului şi volumul.

Benedict Popescu va interpreta muzică asemănătoare ariilor susţinute de soliştii de operă, romanţe, folk şi muzică sacră.

VEZI VIDEO MAI JOS

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite