Braşov: Concert de Muzică Sacră la Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Concert de Muzică Sacră la Codlea
Braşov: Concert de Muzică Sacră la Codlea

130 de tineri vor încânta publicul, tip de o oră. Artiştii vor interpreta piese semnate de Georg Friedrich Handel, pentru a marca 250 de ani de la moartea compozitorului.

Biserica Reformata din Codlea va fi, sâmbată, în sărbătoare. Tineri veniţi din toate colţurile ţării vor susţine un concert inedit de muzică clasică sacră.
Concertul dedicat marelui compozitor reprezintă încununarea a o săptămână de muncă dusă de cei 130 de participanţi care au la cea de-a doua ediţie a Taberei de Muzică, derulată la Stupini.
Pe parcursul taberei, tinerii au studiat, sub îndrumarea a 30 de profesori de la liceele şi facultăţile de muzică din ţară, diferite instrumente. „70% dintre participanţii la tabără sunt începători. Cel mai tânăr muzician are 8 ani, iar cel mai vârstnic este o doamnă de 61 de ani, din Braşov, care a dorit să ia lecţii de vioară. Concertul acesta înseamnă foarte mult pentru ei“, a spus Alin Apostol, directorul taberei.

Ateliere muzicale

Tinerii şi-au format deprinderile de a folosi instrumentele la ateliere de pian, chitara, vioară, clarinet, flaut, nai, blockflaute, trompetă, violoncel, corn, orgă, iar unii dintre ei au luat lecţii de canto, dirijat şi armonie. Profesorii  i-au ajutat să-şi dezvolte latura artistică şi să se apropie de muzica clasică şi de un instrument muzical.
Organizatorii evenimentului sunt Uniunea de Conferinţe Bucureşti în colaborare cu Academia de Muzică din Timişoara şi Liceul de Muzică „Tudor Ciortea“ din Braşov. Concertul începe la ora 14.00, iar intrarea este liberă.



Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite