Braşov: Corul „Concentus” sărbătoreşte 12 ani de activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Corul „Concentus” sărbătoreşte 12 ani de activitate
Braşov: Corul „Concentus” sărbătoreşte 12 ani de activitate

Corul mixt de cameră “Concentus” al Centrului Cultural “Reduta” Braşov sărbătoreşte în data de 7 octombrie a.c. 12 ani de activitate.

Din latinescul “Concentus”, care semnifică “Plăcerea de a cânta împreună“, a izvorât ideea care a făcut ca în toamna anului 1997 să ia fiinţă Corul mixt de cameră “CONCENTUS“, sub conducerea profesorilor Marius Modiga (actualul dirijor) şi Radu Noaghiu, absolvenţi ai Facultăţii de Muzică din Braşov, se arată într-un comunicat de presă al corului.

Repertoriul corului cuprinde lucrări “a capella” şi cu acompaniament, piese laice şi religioase (începând de la madrigale renascentiste şi muzica bizantină şi până la muzică modernă), dar şi piese inspirate din folclorul romanesc.

Potrivit sursei amintite, în cei 12 ani de activitate, corul “CONCENTUS” a fost un mesager al cântecului românesc în multe ţări ale lumii: SUA, Spania, Grecia, Anglia sau Franţa. Corul a susţinut numeroase concerte pe scenele naţionale şi a participat la concursuri şi festivaluri corale româneşti şi internaţionale. Astfel, relativ recent, respectiv în luna iulie a anului 2005, corul a efectuat un turneu în Anglia şi Ţara Galilor, unde a participat la prestigiosul Festival Internaţional de Muzică “Eisteddfod” de la Llangollen, Ţara Galilor;  în vara anului 2006, a participat la Festivalul Internaţional “Continents et Cultures”, care a avut loc în localitatea Beaujolais din Franţa; în luna august 2007, a participat la “Festivalul Coral International” de la Vaison la Romaine – Franţa; iar în luna iunie 2008, a participat la Festivalul Coral Internaţional “Ion Vidu”din Lugoj.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite