Braşov: Şefii Poliţiei Comunitare, trimişi la pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitarii trebuie să aleagă, în perioada următoare, între pensiile de foşti poliţişti sau militari şi salariile de funcţionari publici Nu mai puţin de şase dintre şefii direcţiilor de Poliţie Comunitară din tot judeţul ar putea renunţa la funcţiile pe care le deţin în favoarea statului acasă.

Deşi problema ordinii publice este una extrem de sensibilă în toată ţara, în fiecare zi producându-se incidente grave, o lege adoptată recent decapitează Poliţa Comunitară. În 2004, atunci când au început să fie înfiinţate aceste structuri, în fruntea lor au ajuns foşti poliţişti sau militari, care au ieşit de tineri la pensie.

Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice şi raţionalizarea cheltuielilor publice prevede faptul că angajaţii din administraţie, care au şi pensie de stat mai mare de 1.693 de lei, trebuie să renunţe, de luna viitoare, ori la salariu, ori la pensie.


În tot judeţul sunt circa 50 de persoane ce lucrează la Poliţiile Comunitare, ce cumulează pensia cu salariul, iar la Braşov sunt 23 de asemenea situaţii. Există şi câteva cazuri în care cuantumul stabilit este depăşit cu trei sau cinci lei.

Ce spune
şeful poliţiei comunitare
Braşov şi ce măsuri iau
actualii edili
citiţi în:


image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite