Braşov: Nadia Gogonea, cel mai cinstit agent de la Poliţia Comunitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Nadia Gogonea, cel mai cinstit agent de la Poliţia Comunitară
Braşov: Nadia Gogonea, cel mai cinstit agent de la Poliţia Comunitară

Nadia Gogonea spune că îşi face meseria cu mult devotament şi mult mai bine decât colegii ei bărbaţi. În fiecare zi menţine ordinea şi liniştea publică pe holurile Direcţiei Fiscale Braşov.

Profil

Născută: 25 martie 1969, Râşnov
Profesia: agent la Poliţia Comunitară din Braşov
Educaţie: Liceul Mecanic din Zărneşti
Familie: căsătorită, un băiat

Încă de când era copil, Nadia era un băieţoi în toată regula. Nu-i plăcea să se joace cu păpuşile, ci numai fotbal cu băieţii. Aşa se explică de ce, în timpul liceului s-a înscris în lotul naţional de ski „Braşovia”. „Am fost mereu o fire mai sportivă. Am câştigat foarte multe premii, dar în clasa a XII-a am renunţat, pentru că aveam examenul de bacalaureat şi a trebuit să mă concentrez asupra lui”, povesteşte Nadia. După ce a terminat liceul, Nadia s-a angajat la Uzina Mecanică „6 Martie” din Zărneşti.

S-a măritat la 20 ani

Nadia s-a căsătorit la 20 de ani, iar la 21 de ani a avut deja primul copil, un băiat, care vrea să-şi urmeze mama în carieră. După ce a plecat de la uzină a dat concurs pentru a intra la Corpul Gardienilor Publici, unde a lucrat 11 ani. După această experienţă s-a hotărât să dea concurs pentru a intra la departamentul de Ordine Publică şi Pază Obiective din cadrul Poliţiei Comunitare. De atunci, Nadia lucrează la Direcţia Fiscală, unde are grijă să păstreze un climat liniştit şi să fie cu ochii-n patru.

A înapoiat şase portofele

De când şi-a luat postul în primire, Nadia Gogonea a găsit şase portofele „consistente”, pe care le-a înapoiat proprietarilor imediat. Cea mai fericită a fost o bătrână de 74 de ani, căreia Nadia i-a înapoiat portmoneulul plin cu 4.600 de lei, bani pe care bătrâna tocmai îi ridicase de la o bancă. Săptămâna trecută, femeia a găsit încă un portofel plin cu carduri bancare şi suma de 700 de lei şi l-a anunţat imediat pe posesor. „Când omul a venit după portofel mi-a mulţumit şi mi-a spus că nu-l interesau neapărat banii, ci mai ales cardurile. Am făcut şi un proces verbal de predare-primire, ca să fim siguri că ceea ce a pierdut a şi primit”, povesteşte Nadia. Altă „captură” de-a poliţistei a fost de 1.185 de lei şi 60 de euro, care au ajuns în timp util la proprietar. „Superiorii m-au felicitat chiar din momentul în care am anunţat prin staţie. De obicei, în asemenea cazuri suntem răsplătiţi cu prime”, spune ea.

Îşi iubeşte meseria

Nadia crede că nu există diferenţe între bărbaţi şi femei atunci când vine vorba de exercitarea meseriei de poliţist comunitar, ba mai mult, femeile îşi fac treaba mult mai bine. „Îmi place foarte mult ceea ce fac, mai ales că lucrez de atâţia ani şi îmi place ca acolo unde sunt eu să fie ordine şi disciplină. Întotdeauna sunt atentă în jurul meu. Am cătuşe şi pistol în dotare şi nu mi-e teamă deloc de infractori. Uneori mă uit chiar şi în coşurile de gunoi, după bombe sau alte lucruri periculoase”, mărturiseşte Nadia.


Întrebări şi răspunsuri:

Ce alte obiecte aţi mai găsit de când lucraţi?

N.G.: Am găsit o sumedenie de lucruri, de la umbrele, până la certificate de înmatriculare. Am găsit şi buletine, chitanţe, lucruri pe care le pierd oamenii atunci când vin la Direcţia Fiscală. 

L-ati sfătuit pe  fiul dumneavoastră să vă urmeze în meserie?

N.G.: Da. Atât eu, cât şi tatăl lui, dar a fost şi dorinţa lui. Este o persoană foarte ordonată şi autoritară cu el însuşi şi are şi tărie de caracter.

Ce-i place

„Îmi place foarte mult sportul, îmi place să gătesc, îmi place ordinea şi disciplina chiar şi acasă”, spune Nadia. 

Ce nu-i place

„Nu-mi plac oamenii pasivi, în general şi nu-mi place dezordinea”, declară agentul. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite