Competiţia arborele anului a fost fraudată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La competiţia unde participă şi „Bătrânul Carpaţilor", din judeţul Braşov, în cazul arborilor clasaţi pe primele două locuri, stejarul din Tăietura, Harghita, şi ulmul din Căpeni, Covasna, au fost exprimate, până acum, mai multe sute de voturi ilegale.

Până şi scrutinele online se fraudează la noi în ţară. Concret, este vorba despre 926 de voturi anulate în cazul ulmului de la Căpeni şi de 604 voturi anulate pentru stejarul din Tăietura. Reprezentanţii Fundaţiei pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc şi-au exprimat indignarea faţă de astfel de proceduri şi au subliniat că până la finalul concursului vor anula toate voturile generate automat.

Printre cei 12 arbori finaliști, desemnați de un juriu național format din jurnaliști, botaniști, activiști de mediu şi specialiști silvici, se numără și „Bătrânul Carpaților" din Mercheașa. Copacul câştigăror va fi desemnat în luna noiembrie a acestui an. Dacă „Bătrânul Carpaţilor" va fi laureatul, atunci acest stejar o să ne reprezinte în etapa europeană a concursului.

CITEȘTE AICI POVESTEA STEJARULUI DIN MERCHEAȘA!

Toţi cei care doresc să îl voteze, o pot face pe site-ul www.arboreleanului.ro. Ei trebuie să ştie că de pe un singur calculator pot fi înscrise doar cinci voturi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite