Trofee de vânătoare, în valoare de 250.000 de euro, confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii braşoveni au descins ieri-dimineaţă în locuinţele a 13 indivizi, suspectaţi de braconaj. Oamenii legii au găsit în casele lor peste 40 de trofee de vânătoare, de cerb şi urs, pe care suspecţii le-au obţinut în urma braconajului.

UPDATE ORA 13.15 Potrivit poliţiştilor, monitorizarea suspecţilor a început în luna iulie a a acestui an, când poliţiştii au primit informaţii că un grup de persoane din Vulcan Râşnov şi Râşnov şi Zărneşti desfăşoară activităţi de braconaj încă din anul 2010.

Zilele trecute, poliţiştii au reuşit să obţină de la Judecătoria Zărneşti 15 autorizaţii de percheziţie, dintre care 2 în Bucureşti şi 13 în Braşov. Oamenii legii, împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti, au descins în forţă la locuinţele suspecţilor. Acolo au găsit arme de vânătoare, dar şi o serie de trofee, obţinute din braconaj.

„Perchezițiile au fost efectuate ieri,cu sprijinul colegilor de la Serviciul de Intervenție Rapidă,ocazie cu care au fost ridicate în vederea cercetărilor 12 arme,din care 7 arme letale și 5 neletale,219 bucăți muniție,dintre care 170 cu glonț, 35 cu alice,14 cu bile de cauciuc și 46 trofee de vânat,din care 21 căprioară, 11 cerb, 8 mistreț, 4 urs, 1 lup și 1 capră neagră, iar în două locații a fost găsită carne congelată de vânat. Polițiștii au reținut trei suspecți, de 26,34 și 42 ani,dintre care cel de 34 ani a fost arestat ulterior preventiv, pentru comiterea infracțiunilor de braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi. Dintre cei 13 suspecţi, doar patru deţineau legal armele de vânătoare.

Valoarea trofeelor estimată de poliţişti se ridică la 250.000 de euro. Numai un trofeu de urs valoarează 40.000 de euro.

Poliţiştii au efectuat 15 percheziţii domiciliare, ocazie cu care au confiscat 13 arme şi 46 de trofee de vânătoare.

 Vom reveni cu amănunte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite